Hopp til innhold

Vil bestige Snøhetta i solskinn

Det var tåke og svært liten sikt da Kari Sangro Olestad og «Ingen grenser»-gjengen kom til topps på Snøhetta. Det kan ikke 32-åringen slå seg til ro med.

Kari Sangro Olestad

Kari Sangro Olestad går mye turer i nærområdet. Etter 'Ingen grenser' har hun også byttet jobb, og reiser i tillegg rundt og holder foredrag.

Foto: Privat

Kari Sangro Olestad

Kari vant Gullruten for 'årets deltager' i 2012.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
– Siden jeg gikk glipp av utsikten fra toppen, har jeg et mål om å gå opp igjen en dag det er fint vær, avslører Kari Sangro Olestad overfor NRK.no.

Den CP-rammede hamarkvinnen forteller at livet har endret seg ganske mye etter at ekspedisjonen ble vist på TV vinteren 2011/2012.

Nett-TV: Se hele sesong 2 av «Ingen grenser» om igjen her

– Jeg har fått mer selvtillit, og ser at jeg klarer mer enn jeg tidligere har trodd. Både fysisk og mentalt. I tillegg har jeg sluttet i jobben som førstekonsulent i NAV, og jobber nå i stedet på et opptreningssenter for barn og unge med Cerebral Parese, forteller Olestad.

I tillegg reiser hun mye rundt og holder foredrag.

Blir gjenkjent

Fortsatt får hun tilbakemeldinger fra ukjente mennesker hun møter, og som gjerne vil fortelle henne hvor imponerte de er over prestasjonen hennes.

– De fleste sier at de føler de kjenner meg fordi de har sett meg på TV. Mange mener også at de aldri hadde klart å gjennomføre en slik ekspedisjon selv.

Les også: – Surrealistisk å bli gjenkjent

Savner villmarken

Kari fikk det tungt mot slutten av «Ingen grenser»-ekspedisjonen, og var ved et punkt nær ved å bryte. Likevel er hun i dag ikke i tvil om at hun ville deltatt igjen.

– Jeg savner det å være ute i villmarken over lengre tid. Jeg savner stillheten og roen, samt spenningen, utfordringen og samhørigheten innad i gruppen.

Video Lars Monsen om Kari Sangro Olestad

Se video: Lars Monsen forteller hvor imponert han er over Kari Sangro Olestad.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.