Vil bestige Snøhetta i solskinn

Det var tåke og svært liten sikt da Kari Sangro Olestad og «Ingen grenser»-gjengen kom til topps på Snøhetta. Det kan ikke 32-åringen slå seg til ro med.

Kari Sangro Olestad

Kari Sangro Olestad går mye turer i nærområdet. Etter 'Ingen grenser' har hun også byttet jobb, og reiser i tillegg rundt og holder foredrag.

Foto: Privat

Kari Sangro Olestad

Kari vant Gullruten for 'årets deltager' i 2012.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
– Siden jeg gikk glipp av utsikten fra toppen, har jeg et mål om å gå opp igjen en dag det er fint vær, avslører Kari Sangro Olestad overfor NRK.no.

Den CP-rammede hamarkvinnen forteller at livet har endret seg ganske mye etter at ekspedisjonen ble vist på TV vinteren 2011/2012.

Nett-TV: Se hele sesong 2 av «Ingen grenser» om igjen her

– Jeg har fått mer selvtillit, og ser at jeg klarer mer enn jeg tidligere har trodd. Både fysisk og mentalt. I tillegg har jeg sluttet i jobben som førstekonsulent i NAV, og jobber nå i stedet på et opptreningssenter for barn og unge med Cerebral Parese, forteller Olestad.

I tillegg reiser hun mye rundt og holder foredrag.

Blir gjenkjent

Fortsatt får hun tilbakemeldinger fra ukjente mennesker hun møter, og som gjerne vil fortelle henne hvor imponerte de er over prestasjonen hennes.

– De fleste sier at de føler de kjenner meg fordi de har sett meg på TV. Mange mener også at de aldri hadde klart å gjennomføre en slik ekspedisjon selv.

Les også: – Surrealistisk å bli gjenkjent

Savner villmarken

Kari fikk det tungt mot slutten av «Ingen grenser»-ekspedisjonen, og var ved et punkt nær ved å bryte. Likevel er hun i dag ikke i tvil om at hun ville deltatt igjen.

– Jeg savner det å være ute i villmarken over lengre tid. Jeg savner stillheten og roen, samt spenningen, utfordringen og samhørigheten innad i gruppen.

Video Lars Monsen om Kari Sangro Olestad

Se video: Lars Monsen forteller hvor imponert han er over Kari Sangro Olestad.

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.