Hopp til innhold

Dette er Fredriks nye prosjekt

Fredrik Alden Thorsen innså etter «Ingen grenser» at alt er mulig. Derfor skal et nesten 400 kvadratmeter stort renoveringsobjekt nå bli hans nye hjem.

Fredrik Alden Thorsen

Fredrik Alden Thorsen har brukt tiden etter 'Ingen grenser' på å restaurere hus for både seg selv og katten. Og andre hordalendinger som måtte ha behov for kattevakt.

Foto: Privat

– Etter «Ingen grenser» har jeg fått nytt hus, ny selvtillit og et nytt syn på livet, oppsummerer Fredrik Alden Thorsen (33) raskt for NRK.no.

Selv om han påpeker at det er en klisjé, har han innsett at alt er mulig, det tar bare litt lenger tid. Denne innsikten har også gjort at 33-åringen har fått mer tro på seg selv.

– Det er nok også derfor jeg kjøpte huset. Dette er mitt nye prosjekt, slår hordalendingen fast.

Nett-TV: Se hele sesong 2 av «Ingen grenser» om igjen her

Fredrik og kattene

Prosjektet det er snakk om, er en nesten hundre år gammel skolebygning på 388 kvadratmeter i Fusa kommune. Med god hjelp fra broren, samt venner og bekjente, er Fredrik ferdig med en leilighet som leies ut. Nå er det 33-åringens egen hoveddel som står for tur.

– Den blir på rundt 200 kvadratmeter. Det er mer enn nok plass for meg, jeg tar jo ikke så stor plass i utgangspunktet, sier Thorsen med glimt i øyet.

Les også: Måtte marsjere hjem etter siste opptak

Han har også planer om å bygge et av de gamle klasserommene om til fotostudio. Og resten av huset?

– Du, den andre delen av huset har jeg faktisk planer om å gjøre om til et kattepensjonat. Da jeg skulle på tur med «Ingen grenser» brukte jeg flere uker på å finne ledig plass til katten min, så jeg har forstått at det er noe vi har behov for her på Vestlandet, svarer han med et smil.

Les også: – Folk kommer til å få sjokk

Fredrik Alden Thorsen

Fredrik Alden Thorsen på vei opp Snøhetta med 'Ingen grenser'.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Vil til Kilimanjaro

Fredrik Alden Thorsen jobber fortsatt som kulturarbeider i kommunen, og fotograferer i tillegg en del ved siden av sin ordinære jobb. Med både fulltidsjobb og et enormt renoveringsprosjekt har det blitt så som så med turer og ferier på hordalendingen de siste årene, men han tar gjerne i mot forslag (eller invitasjoner) på hvor han bør legge årets sommerferie.

Kommer det en invitasjon fra Lars Monsen er 33-åringen klar på hva han ville ha svart.

– Helt klart ja, uten å sukke. Det vil bli veldig vanskelig å toppe turen vi hadde til Snøhetta, men Kilimanjaro hadde jo vært gøy? Da kunne imidlertid Lars Monsen godt ha båret litt mer, legger Fredrik til.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.