Hopp til innhold

– Tåler mer enn jeg trodde!

Anne Marie Hagerup (67) blir gjerne med Lars Monsen og hundene hans ut på vidda, men da må det være som en «kosetur».

Anne Marie Hagerup fra Ingen grenser

Anne Marie Hagerup befinner seg for tiden i Italia, der hun deltar på en internasjonal kunstutstilling.

Foto: Nils-Petter Aaland

Anne Marie Hagerup fra Trondheim er den eldste deltageren som har vært med i «Ingen grenser». 67-åringen befinner seg for tiden i Italia, der hun deltar på en internasjonal kunstutstilling på et norskitaliensk kunstsenter i Tolfa, 6 mil nord for Roma.

Selv om det ikke har blitt flere store turprosjekter etter bestigningen av Snøhetta, føler Hagerup at «Ingen grenser» bidro til å endre synet på egne begrensninger.

– Jeg går mye i fjellet, men det har ikke blitt noen langturer. Det jeg imidlertid lærte under «Ingen grenser», er at jeg tør, klarer og tåler mer enn jeg trodde – det er en bra ting!

Les også: Feiret siste episode sammen

Nett-TV: Se hele sesong 2 av «Ingen grenser» om igjen her

Alle hilser

Anne Marie Hagerup og Lars Monsen

Anne Marie Hagerup sammen med Lars Monsen.

Foto: Håvard Jenssen/Mastiff

Anne Marie forteller at hun fortsatt blir gjenkjent på gaten, men at folk ikke nødvendigvis kobler sammenhengen.

– Som oftest kjenner folk igjen ansiktet mitt, men kommer ikke på hvor de har sett meg. De fleste jeg møter smiler og hilser – det er jo veldig flott når folk ser deg, det gjør godt for en gammel dame, sier hun.

Hun er ikke i tvil om at hun ville lagt ut på tur igjen hvis hun fikk sjansen, gjerne på tur med hund og slede sammen med Lars Monsen.

– Men det måtte ha vært en kosetur, og ingen konkurranse. Ellers hadde det vært veldig flott å få oppleve Finnmark til fots.

Les også: Sykdom rammer «Ingen grenser»

Bryllupsplanlegging

Sist hun møtte deler av «Ingen grenser»-gjengen var i september. 67-åringen leker med tanken på å invitere alle de andre deltagerne med på en tur til Italia, men innser at det er ganske mye logistikk og planlegging som må til før turen kan bli en realitet.

– I mellomtiden får jeg planlegge bryllupet til datteren min, som skal stå her i Italia til høsten, forteller Hagerup smilende.

Video Ingen Grenser: Anne Marie mister beinet

Se video: 'Ingen grenser'-gjengen bryter sammen i latter når Anne Marie mister beinet.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP