NRK Meny
Normal

Jobber for bedre livskvalitet

For Kjell Bjelland førte «Ingen grenser»-deltagelsen til at han når frem til enda flere i jobben med å få funksjonshemmede ut i aktivitet.

Kjell Bjelland

Kjell Bjelland jobber med tilrettelegging av idrett og friluftsliv for funksjonshemmede.

Foto: Privat

Den engasjerte haugesunderen jobbet med å tilrettelegge for idrett og friluftsliv også før turen med Lars Monsen til Nordkalotten, men oppholdet i TV-ruten har gitt ham enda mer å gjøre, forteller Bjelland selv til NRK.no.

– Det er jo svært positivt. Nå som flere vet hvem jeg er, tar lag og foreninger kontakt for å be meg holde foredrag. Noen ber meg også se på hva de må gjøre for virkelig å være et tilbud for alle, og ikke bare ha en statutt i vedtektene som påstår at de er det, forklarer 54-åringen, som er utdannet spesialpedagog.

Nett-TV: Se hele sesong 1 av «Ingen grenser» om igjen her

Viljens kraft

Kjell Bjelland

Kjell Bjelland på Hjerkinn med vennene fra 'Ingen grenser' i fjor sommer.

Foto: Privat

Ifølge Kjell Bjelland er det i dag slik at de som har størst behov for aktivitet, også er de med minst tilbud. Som oftest er det ikke de største tilretteleggingene som skal til for at personer med forskjellige funksjonsnedsettelser kan delta i aktivitet. Menneskelige ressurser er et nøkkelord.

– Vi viste jo det under «Ingen grenser». Bare man er mange nok, som vil det mye nok, får vi det til.

Les også: «Ingen Grenser»-gjengen dro på tur uten Lars Monsen

Drømmer om norgestur

Selv holder han seg i aktivitet også utenom arbeidstid, så ofte han kan oppsøkes hytta i Etne eller familiehytta i Valdres for å gå turer i fjellet. Den store drømmen er imidlertid å få anledning til å gå, sykle og padle seg gjennom Norge og oppleve alle årstidene. Gjerne sammen med andre som deler denne drømmen.

– Slik livet mitt ser ut nå med kjekk jobb, spennende utviklingsprosjekt i sportsklubben Djerv 1919 og flere tillitsverv, er det et prosjekt som er vanskelig å få til. Så da heier jeg desto mer på Tare som akkurat nå er ute og går Norge på langs, sier Bjelland.

Flere kulturnyheter