NRK Meny
Normal

– Det er slutt på alle frierbrevene

Siv Toverød (23) ble kåret til «Årets trønder 2010», minglet med kjendiser på Gullruten og fikk daglige frierbrev. Nå nyter hun sitt mer eller mindre anonyme liv.

Siv Toverød fra Ingen grenser

Siv Toverød (23) har flyttet til Stavanger med kjæresten sin, og jobber i dag i barnevernstjenesten.

Foto: Ola Helness/NRK

– Det var veldig artig med all oppmerksomheten, men det ble også litt mye. Jeg liker best mitt vanlige liv, og heldigvis er det slutt på alle frierbrevene, forteller Siv Toverød til NRK.no.

For den populære 23-åringen har helt siden før «Ingen grenser»-ekspedisjonen i 2009 vært i et forhold. Da hun var ferdig med studiene i Bodø for to år siden, flyttet hun med kjæresten til Stavanger, der hun i dag jobber i barneverntjenesten.

Siv Toverød

Siv Toverød i en reklamekampanje for Oslo City.

Foto: Jonas Sætre / NRK

Nett-TV: Se hele sesong 1 av «Ingen grenser» om igjen her

I fjor stilte Siv opp i Oslo Citys reklamekampanje «Tenk nytt», der bilder av henne uten beinprotesen ble hengt opp på enorme reklameskilt i hovedstaden.

– Det var et veldig stort skritt for meg. Før «Ingen grenser» var jeg veldig ukomfortabel med å vise frem beinet, men i løpet av turen lærte jeg å akseptere meg selv som jeg er.

Les også: Amputerte modeller preger Oslo

Ingen ny tur

Siv Toverød og Lars Monsen

Siv Toverød sammen med Lars Monsen.

Foto: Geir Evensen / NRK

– Ville du ha blitt med på en ny runde med «Ingen grenser» hvis du fikk sjansen?

– Nei, det hadde jeg ikke orket! Det var veldig slitsomt. Men jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve dette, og for at jeg fikk møte og bli kjent med de andre deltagerne, sier 23-åringen.

Hun synes det bare er fint at det har blitt flere sesonger av «Ingen grenser» siden de tok den første turen i 2009, men forteller at de høye søkertallene til begge sesongene på NRK overrasket henne.

– Jeg visste ikke at det fantes så mange handikappede folk i Norge, jeg.

Siv Toverød og Grethe Fure, Ingen grenser

Siv Toverød sammen med Grethe Fure på tur over Nordkalotten i 2009. Serien ble sendt på TV i 2010.

Foto: Geir Evenes / NRK

Feiret på McDonalds

Toverød var bare 19 år da hun ble med Lars Monsen og de andre på tur over Nordkalotten, og opplevde medietrykket og all oppmerksomheten i ettertid som ganske massivt.

– Selv om jeg bare har én fot, hadde jeg beina godt plantet på jorden, og var flink til å si nei til alt jeg ikke ønsket å være med på. Det er jeg glad for i dag, sier Siv til NRK.no.

Les også: – Jeg er ikke en mingler!

Hun er nok en av få norske 19-åringer som også har vunnet to gullrutepriser. Men der mange på hennes alder ville synes det er spennende å få være i et rom fullt av kjendiser, kjente Siv mer på det kunstige i situasjonen.

– Det var så unaturlig å skulle mingle med kjendisene etterpå, så vi gikk heller på McDonalds og feiret.