NRK Meny
Normal

– Det er slutt på alle frierbrevene

Siv Toverød (23) ble kåret til «Årets trønder 2010», minglet med kjendiser på Gullruten og fikk daglige frierbrev. Nå nyter hun sitt mer eller mindre anonyme liv.

Siv Toverød fra Ingen grenser

Siv Toverød (23) har flyttet til Stavanger med kjæresten sin, og jobber i dag i barnevernstjenesten.

Foto: Ola Helness/NRK

– Det var veldig artig med all oppmerksomheten, men det ble også litt mye. Jeg liker best mitt vanlige liv, og heldigvis er det slutt på alle frierbrevene, forteller Siv Toverød til NRK.no.

For den populære 23-åringen har helt siden før «Ingen grenser»-ekspedisjonen i 2009 vært i et forhold. Da hun var ferdig med studiene i Bodø for to år siden, flyttet hun med kjæresten til Stavanger, der hun i dag jobber i barneverntjenesten.

Siv Toverød

Siv Toverød i en reklamekampanje for Oslo City.

Foto: Jonas Sætre / NRK

Nett-TV: Se hele sesong 1 av «Ingen grenser» om igjen her

I fjor stilte Siv opp i Oslo Citys reklamekampanje «Tenk nytt», der bilder av henne uten beinprotesen ble hengt opp på enorme reklameskilt i hovedstaden.

– Det var et veldig stort skritt for meg. Før «Ingen grenser» var jeg veldig ukomfortabel med å vise frem beinet, men i løpet av turen lærte jeg å akseptere meg selv som jeg er.

Les også: Amputerte modeller preger Oslo

Ingen ny tur

Siv Toverød og Lars Monsen

Siv Toverød sammen med Lars Monsen.

Foto: Geir Evensen / NRK

– Ville du ha blitt med på en ny runde med «Ingen grenser» hvis du fikk sjansen?

– Nei, det hadde jeg ikke orket! Det var veldig slitsomt. Men jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve dette, og for at jeg fikk møte og bli kjent med de andre deltagerne, sier 23-åringen.

Hun synes det bare er fint at det har blitt flere sesonger av «Ingen grenser» siden de tok den første turen i 2009, men forteller at de høye søkertallene til begge sesongene på NRK overrasket henne.

– Jeg visste ikke at det fantes så mange handikappede folk i Norge, jeg.

Siv Toverød og Grethe Fure, Ingen grenser

Siv Toverød sammen med Grethe Fure på tur over Nordkalotten i 2009. Serien ble sendt på TV i 2010.

Foto: Geir Evenes / NRK

Feiret på McDonalds

Toverød var bare 19 år da hun ble med Lars Monsen og de andre på tur over Nordkalotten, og opplevde medietrykket og all oppmerksomheten i ettertid som ganske massivt.

– Selv om jeg bare har én fot, hadde jeg beina godt plantet på jorden, og var flink til å si nei til alt jeg ikke ønsket å være med på. Det er jeg glad for i dag, sier Siv til NRK.no.

Les også: – Jeg er ikke en mingler!

Hun er nok en av få norske 19-åringer som også har vunnet to gullrutepriser. Men der mange på hennes alder ville synes det er spennende å få være i et rom fullt av kjendiser, kjente Siv mer på det kunstige i situasjonen.

– Det var så unaturlig å skulle mingle med kjendisene etterpå, så vi gikk heller på McDonalds og feiret.

Kulturstrøm

 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske mot filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt (stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).

 • Bourdain kritiserte Trump

  TV-personligheten og kokken Anthony Bourdain, som døde 8. juni, tok et oppgjør med den amerikanske presidenten i sitt siste intervju, melder NTB.

  The Guardian har snappet opp det som sannsynligvis var TV-stjernekokkens siste intervju, fra nettmagasinet Popula.

  – Noen på pressebrifingen i Det hvite hus må ofre jobben sin og si: «Din førsteklasses drittsekk!» formaner Bourdain, blant annet.

  Bourdain var kjent for sine mat- og reiseprogram på CNN. Han begikk selvmord, 61 år gammel.

  Anthony Bourdain
  Foto: Angela Weiss / AFP