NRK Meny
Normal

Grethe kom seg ut av kontoret

For Grethe Fure (53) ga «Ingen grenser» henne den dytten hun trengte for å følge drømmen sin om å jobbe direkte med mennesker.

Grethe Fure fra Ingen grenser

Grethe Fure under en fjellvandring i Spania. Etter 'Ingen grenser' har hun blant annet byttet yrke.

Foto: Privat

– Før «Ingen grenser» jobbet jeg som regnskap- og prosjektkoordinator, og stirret inn i en PC-skjerm dagen lang. Men jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med noe som gir meg en tilfredsstillelse på at det jeg gjør faktisk nytter, forteller Grethe Fure til NRK.no.

Nett-TV: Se hele sesong 1 av «Ingen grenser» om igjen her

Kjøpte kano

Grethe Fure fra Ingen grenser

I april var Grethe og flere av de andre 'Ingen grenser'-deltagerne på scootertur på Svalbard.

Foto: Privat

I dag jobber hun som helsearbeider i omsorgsbolig for multihandikappede, og som støttekontakt for en annen kvinne. I tillegg jobber hun som brukerkontakt på Sunnaas rehabiliteringssykehus én dag i uken – en jobb hun tok over etter «Ingen grenser»-vennen Per Christian Brunsvik.

På fritiden nøler hun heller ikke med å komme seg ut i naturen igjen.

– Jeg har kjøpt meg en kano, og er blitt veldig mye flinkere til å komme meg ut. Etter skaden ble jeg sittende veldig mye på rompa. Det er det slutt på nå, lover 53-åringen.

Les også: Trøbbel i gjære for «Ingen grenser»

Vil til Australia

Drømmereisen er å dra på backpacking gjennom Australia, men for å få til en reise på flere måneder trengs det en del penger og fri fra jobb.

– Dessuten har jeg nylig fått et barnebarn, som jeg ikke har lyst til å være borte fra så lenge ennå. Det skjer jo så mye når de er små, forklarer Grethe.

Hun hadde heller ikke nølt med å gripe sjansen hvis hun fikk muligheten til å dra på en ny «Ingen grenser»-ekspedisjon.

– Det hadde jeg definitivt blitt med på! Jeg har spurt om vi kan melde oss på flere ganger, men fikk vel inntrykk av at de er mest interessert i nye deltagere, sier Grethe med et smil.

Per Christian Brunsvik og Grethe Fure

Grethe Fure hjelper Per Christian Brunsvik på vei over Nordkalotten.

Foto: Geir Evensen / NRK