Hopp til innhold

Sa opp jobben etter Ingen grenser

Geir Arne Hageland sluttet i IT-jobben og startet opp for seg selv som turarrangør etter eventyret med Lars Monsen og resten av «Ingen grenser»-gjengen i 2010.

Geir Arne Hageland

Geir Arne Hageland har vært på turer både sommer som vinter etter at han sa opp jobben som IKT-konsulent. Her fra 'Riddere til Stølen'-prosjektet, og vandringen gjennom Rondane.

Foto: Tatjana Breda-Gulbrandsen/Inge Solheim

Geir Arne Hageland
Foto: Jan Arne Dammen / Ridderrennet

Tidligere i år gjennomførte også den benamputerte 41-åringen en fire dager lang tur over fjellet fra Gaustad til Beitostølen sammen med kompisen Jon Ivar Sandhaugo, begge på hver sin piggekjelke.

– Utgangspunktet for turen var å hedre Ridderrennet, og visjonen om «å gjøre det umulige mulig», forteller Geir Arne Hageland til NRK.no.

Les også: Pigger seg over fjellet

Et motto man definitivt kan si 41-åringen levde opp til da han samme uke gjennomførte både et torsdagsrenn og selve Ridderrennet. Noen uker tidligere pigget han seg også gjennom halvbirken.

Nett-TV: Se hele sesong 1 av «Ingen grenser» om igjen her

Sa opp jobben

For den blide lillehamringen har på ingen måte ligget på latsiden etter «Ingen grenser»-deltagelsen i 2010. I fjor gikk han også en uke i Rondane, en tur som ble filmet og sett av 460 000 seere da den ble vist på NRK1 i begynnelsen av mai.

– Jeg hadde nok ikke fått alle disse mulighetene om det ikke hadde vært for «Ingen grenser». Selv om det er tre år siden serien gikk på TV, får jeg fortsatt hyggelige tilbakemeldinger fra folk som kjenner meg igjen, sier Hageland.

Les også: Åpner Rondane for alle og enhver

Geir Arne Hageland, Jan Hageland og Tor Olav Bjørbakk Steinsvoll

Geir Arne Hageland på turen gjennom Rondane sammen med faren Jan Hageland og Tor Olav Bjørbakk Steinsvoll.

Foto: Inge Solheim

For 41-åringen fremsto turen over Nordkalotten som en ny begynnelse. Etter hjemkomsten har han sagt opp jobben som IKT-konsulent, holder foredrag og startet egen bedrift der han setter sammen turpakker for grupper og organisasjoner. Målet med firmaet Funkibator er å få enda flere funksjonshemmede ut i jobb, og få flere personer til å innse at de har noe å bidra med til tross for handikappet.

– Turene er ikke like utfordrende som under «Ingen grenser», men jeg har jo en målsetning om at vi skal inspirere deltagerne til å strekke seg litt lenger. Hver tur skreddersys de ulike gruppene, alle har jo forskjellige oppfatninger av hva som er utfordrende for dem, forklarer Hageland.

Deltar gjerne igjen

Geir Arne Hageland og Lars Monsen

Geir Arne Hageland sammen med Lars Monsen.

Foto: Geir Evensen / NRK

Selv var han ganske aktiv med idrett og konkurranser før «Ingen grenser», men etter deltagelsen har lillehamringen definitivt fått øynene opp for hva naturen har å tilby, selv med funksjonshindringer.

– Jeg ville helt klart deltatt igjen hvis jeg fikk sjansen! «Ingen grenser» var en kjempemorsom og flott opplevelse, og det aller beste ved det, var at dette var en gruppehandling. Vi gjennomførte turen sammen, og sitter igjen med mange gode minner.

– Vil du si at du er flink til fortsatt å prøve å tøye egne grenser?

– Jeg må jo leve opp til det jeg formidler, og selv være villig til å teste ut ting. Men det jeg synes er mest viktig, er å prestere sammen med andre. Det er det jeg ønsker å videreformidle.

Kulturstrøm

  • Samisk Netflix-film på topp ti i 71 land

    Loga sámegillii.

    Den samiske Netflix-filmen «Stjålet» er allerede etter få dager blitt tidenes samiske kommersielle filmsuksess.

    Filmen er på topp ti-lista over mest sette filmer i 71 land, blant annet i USA, Canada, Storbritannia, Norge og Sverige.

    Det opplyser regissør Elle Marja Eira på sin Facebook-side.

    Handlingen i thrillerfilmen er i et reindriftsmiljø i Nord-Sverige. Filmen ble sluppet internasjonalt på fredag.

    Filmen er laget etter Ann-Helén Laestadius sin kritikerroste roman «Stjålet».

    Spent gjeng på tur til førvisning av Netflix-filmen "Stjålet" i Kiruna, april 2024
    Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
  • «Ringenes Herre» blir 15 timar lang opera

    Fantasyklassikaren «Ringenes Herre» av J.R.R. Tolkien blir opera for første gong. Det melder Sveriges Radio.

    Det er den britiske komponisten Paul Corfield Godfrey som skriv musikken. Innspelinga av musikken har allereie starta av nasjonaloperaen i Wales, og skal sleppast i 2025.

    Operaen blir delt inn i fleire framsyningar, på til saman 15 timar og 30 kapittel.