NRK Meny
Normal

Har vent seg til oppmerksomheten

Aleksander Øverland Berg blir fortsatt gjenkjent flere ganger i uken av forbipasserende som så ham på TV i første sesong av «Ingen grenser» for tre år siden.

Aleksander Øverland Berg

Aleksander Øverland Berg (31) har etter 'Ingen grenser' fått seg jobb som bibliografisk konsulent, og reiser i tillegg rundt og holder foredrag.

Foto: Privat

Da deltagerne til første sesong av «Ingen grenser» la ut på sin ekspedisjon over Nordkalotten i 2009, var det få som hadde forutsett akkurat hvor stor oppmerksomhet programmet skulle få.

I snitt så over én million nordmenn hver episode, blant dem var alpinkjører Aksel Lund Svindal, som på Twitter kalte Aleksander Øverland Berg for sin «nye helt».

Nett-TV: Se hele sesong 1 av «Ingen grenser» om igjen her

Bare positivt

– Jeg blir fortsatt gjenkjent på gaten. Ikke like hyppig som før, men noen ganger i uken. Det er helt greit, du venner deg til det etter hvert. Og alle har jo bare positive ting å si, forteller Aleksander til NRK.no, tre år etter at «Ingen grenser» ble den mest sette realityserien på norsk TV.

Siden den gang har han fullført studiene i bibliotek- og informasjonsvitenskap, og jobber i dag som bibliografisk konsulent ved Biblioteksentralen i Oslo.

– I tillegg har «Ingen grenser»-deltagelsen gitt meg mange muligheter til å reise rundt og holde foredrag. Jeg har gjort mye jeg ellers ikke ville fått oppleve, sier 31-åringen.

Les også: «Ingen Grenser»-gjengen dro på tur uten Lars Monsen

Lars Monsen og Aleksander Berg Øverland

Aksel Lund Svindal ble svært imponert over Aleksanders kraftanstrengelser under 'Ingen grenser'.

Foto: NRK

Aktiv

For et par måneder siden var Berg på tur til Svalbard sammen med nesten alle de andre deltagerne i første sesong.

– Det var en fantastisk reise og en aktiv tur. Jeg kjente det godt i alle muskler, det er ikke så avslappende som man skulle tro å sitte på en snøscooter hele dagen, avslører han.

Selv om det ikke har blitt de store turprosjektene på Aleksander etter ekspedisjonen over Nordkalotten, synker han ikke rett ned i sofaen etter jobb. To ganger i uken svømmer han, og hver uke tar han seg en tur rundt Sognsvann i Oslo.

– Det har ikke blitt flere ekstreme utfordringer, men det er jo heller ikke normalt, eller ønskelig fra min side.

Canada på tvers

Aleksander Øverland Berg og Lars Monsen fra «Ingen Grenser»

Aleksander Øverland Berg og Lars Monsen fikk en god tone sammen under ekspedisjonen over Nordkalotten.

Foto: Geir Evensen / NRK

Likevel er det en enda mer ekstrem tur enn Nordkalotten som står høyest på ønskelisten hvis han fikk Lars Monsen som reisekamerat igjen.

– Det måtte ha blitt Canada på tvers. Lars Monsen fortalte litt fra turen under «Ingen grenser», det hørtes veldig spennende ut, sier Aleksander Øverland Berg.

Lars Monsen brukte 2 år og 7 måneder på å gå Canada på tvers alene, en reise som ble sendt på NRK i 2005. «Canada på tvers» kan fortsatt sees i Nett-TV.

Kulturstrøm