Ingen forhåpninger til Obama

Leder for Palestinakomitéen,Line Khateeb, har ingen tro på at Barack Obama vil skape fred i Midtøsten. Betingelsene er ikke tilstede for et likeverdig møte mellom partene, mener hun.

Line Khateeb

Line Khateeb

Foto: Brede Røsjø / NRK

Når Barack Obama setter seg ned med partene i Midtøsten-konflikten 2. september kommer Line Khateeb til å følge nyhetssendingene nøye. Men noen forhåpninger til løsning har hun ikke.

- USA viser ingen tegn til å legge press på Israel for følge internasjonal lov. Og så lenge Israel fortsetter de ulovlige bosettingene og blokaden av Gazastripen er det ikke mulig å ha en samtale på like premisser, sier Khateeb.

Hun mener også at Obama vil slite med å få til en løsning så lenge de pro-israelske kreftene i USA er sterke.

- At Obama legger stor personlig prestisje i fredssamtalene er det eneste som kan gi et lite håp om fremskritt, mener hun.

Tidligere har Nobel-direktør Geir Lundestad sagt at han ikke tror at Obamas forsøk på fredsforhandlinger i Midtøsten vil føre frem.

Se også: - Må gjøre noe


Les også: Fredssamtaler i Washington

Les også: Lundestad tror ikke Obama lykkes i fredssamtaler

Line Khateeb er halvt palestinsk og har vært engasjert i farens hjemland siden hun var barn.

Situasjonen på Gaza gjør at hun ikke kan sitte stille. - Når jeg blir sint og engasjert inspirerer det meg til å bidra. Hvis jeg ikke gjør noe blir jeg bare deppa.

- Mitt håp er at folk skal kunne spise frokost på Gazastripen og kjøre nordover til Libanon og til Tyrkia etterpå om de har lyst til det - uten at det er noen stengte grenser.

Nå gjenstår det å se om den amerikanske presidenten kan hjelpe henne nærmere drømmen.

Se Migrapolis onsdag kl 22.30 på NRK1

Kulturstrøm

 • – Klissete og digg!

  Astrid S møter amerikaneren Brett Young i kjærlighetsduett. Se listen over ukens beste låter fra P3.

  Astrid S
  Foto: Rashid Akrim / NRK
 • Rystende om politivold

  I den franske, Oscar-nominerte filmen «De elendige» befinner vi oss i en fattig drabantby i dagens Paris. Der er politiet og underklassen er i voldsom konflikt. En rystende film, mener NRKs anmelder. Terningkast 5

  Filmen "De elendige"
  Foto: Selmer Media