Ingen Forbrytelsen i nett-TV

På grunn av manglende rettighetsklarering fra dansk side, vil ikke Forbrytelsen 3 bli liggende i NRKs nett-TV. Det blir likevel flere muligheter til å se episodene.

Sarah Lund i Forbrytelsen

Sofie Gråbøl som Sarah Lund blir å se på tv to ganger i uken i høst, men Forbrytelsen-episodene blir ikke liggende på nett.

Foto: Tine Harden / DR

Tredje sesong av populære Forbrytelsen har premiere i kveld. I motsetning til de fleste andre serier, vil ikke Forbrytelsen bli liggende i nettspilleren for de som ønsker å se den til andre tider enn tv-sendingen.

– Vi kan dessverre ikke gjøre Forbrytelsen tilgjengelig i nett-tv på grunn av rettighetene, sier Øyvind Lund, mediesjef i NRK.

Fordi den danske produsenten ikke har klarert rettighetene for nett-TV for Norge, og siden NRK ikke har noen avtale med IFPI om disse rettighetene, kan Forbrytelsen 3 ikke ligge tilgjengelig i NRKs nett-TV.


Forbrytelsen har premiere klokken 22.00 i kveld på NRK1, og kan da sees direkte på tv eller nett. Det blir også en reprise på torsdager klokken 22.50 på NRK3 for de som går glipp av mandagssendingen.

Lund forteller at NRK legger ut alle tidligere sendinger der enten produsenten har klarert rettighetene, eller hvor programmet kun inneholder musikk som kommer inn under avtalene NRK har. Det hender likevel at NRK mangler de rettighetene som trengs for å kunne legge programmene ut i nett-TV.


Repriser på DR

I seriens hjemland Danmark, har det allerede blitt vist tre Forbrytelsen-episoder. De blir liggende i DRs nettspiller, og i utgangspunktet var det ikke åpnet for at folk utenfor Danmark skulle få se episodene.

Nå har DR endret dette, og man har nå mulighet til å se episodene på dansk nett-tv i Norge dersom man ønsker det.

Ekstra Downton Abbey-sending

Populære Downton Abbey blir heller ikke liggende i nettspilleren på grunn av manglende rettigheter.

For tilhengere av serien som ikke rekker å se episodene når de først vises søndager 20.55, er det flere muligheter.

Det vises reprise på NRK2 søndagen etter klokken 14.55, og det er også satt opp en ekstra reprise på NRK2 lørdager klokken 22.10.

Kulturstrøm

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.