Ingen enighet mellom Westerdals og studentene

– Det ble ingen avtale. De viste ingen forliksvilje overfor de tidligere studentene, sier Erlig Løken Andersen, representant for 800 tidligere Westerdals-elever.

Westerdals School of Communication

I TRØBBEL: Westerdals har fått mye negativ oppmerksomhet siden DN avslørte ulovligheter på skolen mellom 2002 og 2012.

Foto: Astrid Storkås

Erling Løken Andersen

SKUFFET: NRK møtte Erling Løken Andersen i forkant av møtet. Da hadde han stor tro på at partene kunne komme frem til et forlik i dag. Det har de ikke gjort.

Foto: Cathrine Elnan / NRK

I ettermiddag møttes Westerdals Oslo ACT og representanter for tidligere studenter for tredje gang, for å komme frem til en løsning i Westerdals-saken (se faktaboks).

I forkant av møtet hadde Erling Løken Andersen, representant for 800 tidligere Westerdals-elever, stor tro på at saken ville løse seg i ettermiddag. Andersen er også tidligere student ved skolen, og mener skolen skylder han rundt 100.000 kroner.

Partene kom ikke frem til noen løsning, eller noe forlik, i løpet av møtet som ble avlsuttet i femtiden.

– Det ble ingen avtale. Vi hadde håpet at de skulle være mer innstilt på forlik, og vi er veldig skuffet over situasjonen, sier han til NRK.

Han er ikke fornøyd med skolens samarbeidsvilje.

– De viste ingen forliksvilje overfor de tidligere studentene. Nå vil advokatene våre vurdere rettslige skritt og et eventuelt konkursscenario, sier Andersen.

–​ Tilbudet var langt under det vi har krav på

Så dere fikk ikke pengene deres tilbake?

– Absolutt ikke. Det er langt unna. Og vi opplever at viljen fra eierne, til å komme i land med et forlik, ikke er til stede.

– Hvilket tilbud ga dere dem?

– Et godt og rettferdig tilbud. Det er et tilbud som er langt under det vi egentlig har krav på, når man tenker på at dette er ulovlige skolepenger.

Skolen: – Dette overrasker oss

Tine Widerø

OVERRASKET: Nåværende Westerdals-rektor Tine Widerøe mener forhandlingene fortsatt pågår, og stiller seg spørrende til at den andre parten i saken uttaler seg om ting som skjedde i forhandlingene.

Foto: Skjermdump / NRK

Skolens rektor, Tine Widerøe, kjenner seg ikke helt igjen i uttaltelsene fra Andersen.

Ble dere overrasket over uttalelsene fra Løken Andersen og hans advokat?

– Ja, vi ble faktisk det. For jeg opplever at vi fremdeles er i dialog. Da vi forlot hverandre i dag skulle advokatene komme med et mer konkret forslag, som vi nå venter på, sier Widerøe.

Hun synes det er merkelig at saken blir kommentert mens forhandlingene fortsatt pågår.

– Vi hadde begge et håp om å komme til en løsning. Men jeg opplever ikke at vi er ferdig med forhandlingene. Noe jeg egentlig trodde vi hadde en gjensidig opplevelse av.

Hun ønsker ikke å kommentere det som skjedde i forhandlingsrommet, og legger til grunn at dette er en pågående forhandling.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité holder høring om den såkalte Westerdals-saken i morgen. Da er det kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen som må svare på en rekke avsløringer i Dagens Næringsliv.

Kulturstrøm

 • Barnebok angripes i Ungarn

  En barnebok er blitt et mål for den høyrenasjonalistiske regjeringen i Ungarn. Boka «Eventyrland er for alle» består av 17 historier om å akseptere ulikheter og om inkludering. Regjeringen kaller den «homoseksuell propaganda», melder Reuters.

  "Wonderland is for everyone" is pictured at a bookstore in Budapest
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • 700 millionar til kulturlivet

  Regjeringa set av 500 millionar kroner for å stimulere kulturlivet til å gjennomføre planlagde arrangement, og 200 millionar til kompensasjon for avlyste arrangement.

 • Kina størst på kino

  Kina har offisielt gått forbi Nord-Amerika som den største kinomarknaden i verda. Ifølge Hollywood Reporter har den nord amerikanske-marknaden selt flest kinobillettar sidan filmbransjen oppstod. Endringa skjer som følge av koronapandemien.

  Kinosal
  Foto: Ole Andreas Bø / nrk