Ingen Emmy til Forbrytelsen

Det ble ingen ettertraktet Emmy-pris til Danmarks Radios populære krimserie Forbrytelsen i natt.

Sofie Gråbøl som Sarah i Forbrytelsen

Sofie Gråbøl spiller etterforsker Sarah Lund i Forbrytelsen. Gråbøl var med på laget som vant Emmy for serien Nikolaj og Julie i 2003, men i natt glapp hennes andre Emmy i siste runde.

Foto: DR-foto

Dermed gikk tv-stasjonen glipp av sjansen til å sikre seg den fjerde Emmy-statuetten til DRs dramaavdeling på fem år.

BBC stakk av med seieren

Dramaserien var en av fire dramaserier fra hele verden som hadde sluppet gjennom nåløyet og tatt ut til dyst i kategorien ”beste dramaserie”. Men Emmyen som ble utdelt klokken 04 norsk tid gikk i stedet til BBC-serien ”The Street”, regissert av Jimmy McGowan.

Skuffet produsent

Forbrytelsen-produsent Piv Bernth innrømmer til Berlingske Tidende at tapet var skuffende.

- Vi er da med for å vinne, så det er klart at vi er skuffet nå. Men man kan ikke vinne hver gang, og faktisk er vi like spent på hvordan de danske tv-seerne tar i mot siste episode som sendes i Danmark søndag, sier hun.

Melder seg på neste års konkurranse

Teamet bak Forbrytelsen har allerede bestemt seg for å melde andre sesong på i konkurransen om neste års Emmy.

- Det kan man i følge reglene gjøre, og vi mener fortsatt at vi har en serie som kan konkurrere internasjonalt, sier Bernth.

Tv-bransjens Oscar

Forbrytelsen konkurrerte i år med serien ”Home Affairs” (Sør-Afrika), ”Mothern” fra Brasil, i tillegg til britiske ”The Street” som vant årets pris.

Med årets nominasjon av Forbrytelsen hadde seriens hovedforfatter og opphavnsmann Søren Sveistrup, seriens produsent, Piv Bernth fra DR, og hovedrolleinnehaver Sofie Gråbøl sjansen til å sikre seg sin andre Emmy. Disse var nemlig også på laget som brakte Emmy’en hjem til Danmark med serien ”Nikolaj og Julie” i 2003.

Ann Eleonora Jørgensen som Pernille og Kim Haugen som norsk forretningsmann i Forbrytelsen.

Ann Eleonora Jørgensen som Pernille og Kim Haugen som norsk forretningsmann i Forbrytelsen.

Foto: Tine Harden, DR

Sett av nesten 1,5 mill i Danmark

Sist søndag fikk Forbrytelsen hittil høyeste antall seere i Danmark, da 1.281.000 seere fulgte oppklaringsarbeidet etter mordet på Nanna Birk Larsen. Det svarer til en markedsandel på 65 prosent i Danmark mellom klokken 20.00 og 21.00 søndag kveld.

(Kilde: BT)

Kulturstrøm

  • Tor Obrestad er død

    Forfatter Tor Obrestad er død, 82 år gammel. Det melder Jærbladet. Obrestad ble kjent som del av Profil-kretsen på 60-tallet. På 70-tallet skrev han politiske romaner, blant annet «Sauda! Streik!». Den allsidige forfatteren uttrykte seg i flere ulike genre, særlig lyrikk. Obrestad var også en produktiv gjendikter og aktiv i flere litterære organisasjoner. Han døde fredfullt lørdag kveld.

    Tor Obrestad
    Foto: Øyvind Arntsen / NRK
  • Oslo-basert stylist på Grammy

    Den Oslo-baserte svensk-somaliske stylisten Hodo Musa stylet Lil Nas X under Grammy-prisutdelingen i helga. Stylisten fikk flydd inn skreddere fra Italia for å kle opp rapstjerna, skriver Melk & Honning. Hun kledde også opp Billy Ray Cyrus.