Ingeborg

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ingeborg er kona til Johan, og moren til Halle. Hun bor på gården sammen med mann og sønn, der hun har styrt husholdet siden hun og Johan giftet seg.

Ingeborg er ikke frisk. Hun er etterhvert sterkt preget av Alzheimers, men Johan og Halle har bestemt seg for at hun skal bo hjemme, sammen med dem.

For å hjelpe til i huset har Halle fått Klara til å komme til gården. Ingebord setter stor pris på hennes selskap.

Ingeborg er som Johan født og oppvokst på Ylvingen. De har alltid vært et par de andre på øya har hatt stor respekt for, og lyttet til.

Julie Øksnes

Er født i Kristiansand, oppvokst i Rana, men bor i Oslo.
Hun ble uteksaminert fra Statens teaterhøgskole i 1956, der hun begynte som tidenes yngste - kort tid etter at hun fylte 17 år. Siden har hun jobbet ved de fleste teatre i Norge, mest ved Det norske teatret. Hun har jobbet i Fjernsynsteatret i mange år, men også i nyere TV-produksjoner som ”Fox Grønland” (2001).

Beste minne fra Himmelblå-innspillingen:

- Jeg har bare gode minner fra Himmelblå. Siste gang jeg var på opptak traff jeg familie, og i Mo har jeg to søsken. Det viste seg at mine oldeforeldre kom fra Brønnøysund, men de flyttet til Harstad, der deler av min familie bor i dag. Dette fikk jeg vite nå! Moro for en godt voksen kvinne. I tillegg må jeg nevnte den vakre naturen i nord og den flotte gjengen som har vært med på serien.

Julie om Om Ingeborg:

Hun er først og fremst mor og veldig glad i sønn og mann. Et alminnelig menneske som dessverre er syk.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter