Ingebjørg Bratland forteller: Har utgitt seg for å være Mette-Marit

Artisten holdt igjen en ferge ved å utgi seg for å være kronprinsessen.

RINGTE: «Hallo, det er Mette-Marit som ringer.»

Folkemusikeren, som tidligere i år vant Wenche Foss’ ærespris, er denne uken gjest hos Fredrik Skavlan.

Den norske artisten gjester programmet sammen med skuespiller Alicia Vikander, regissør Ruben Östlund og den verdenskjente kokken René Redzepi, kjent fra restauranten NOMA i København.

Les mer: NOMA i København er best i verden

Bratland skal nå ut på sin lengste turné noensinne, og i programmet gir hun et innblikk i hvordan det er å turnere i Norge.

– Det er kronglete. Det er mye ferger, og av og til er det sånn at du må rekke den siste fergen, hvis ikke så blir du stående igjen på kaien, sier Bratland.

Bratland forteller om spesielt én gang da båten holdt på å dra fra henne. Da tok artisten fra Vinje i Telemark opp telefonen, ringte til fergeselskapet og utga seg for å være kronprinsesse Mette-Marit.

Ingebjørg Bratland gjester Skavlan

LEGGER UT PÅ TURNÉ: Bratland skal nå ut på sin lengste turné noensinne, og i programmet gir hun et innblikk i hvordan det er å turnere i Norge.

Foto: NRK/Monkberry

Båten ble ventende ved kaien, og artisten kom seg om bord. Om selskapet trodde på at det var kronprinsessen eller ikke er hun ikke sikkert på.

– De trodde ikke på det, men de syns sikkert det var så gøy at de tenkte at, ja. Jeg tror ikke kronprinsessen vår hadde ringt en ferge selv, sier hun.

Kulturstrøm