Ingebjørg Bratland forteller: Har utgitt seg for å være Mette-Marit

Artisten holdt igjen en ferge ved å utgi seg for å være kronprinsessen.

RINGTE: «Hallo, det er Mette-Marit som ringer.»

Folkemusikeren, som tidligere i år vant Wenche Foss’ ærespris, er denne uken gjest hos Fredrik Skavlan.

Den norske artisten gjester programmet sammen med skuespiller Alicia Vikander, regissør Ruben Östlund og den verdenskjente kokken René Redzepi, kjent fra restauranten NOMA i København.

Les mer: NOMA i København er best i verden

Bratland skal nå ut på sin lengste turné noensinne, og i programmet gir hun et innblikk i hvordan det er å turnere i Norge.

– Det er kronglete. Det er mye ferger, og av og til er det sånn at du må rekke den siste fergen, hvis ikke så blir du stående igjen på kaien, sier Bratland.

Bratland forteller om spesielt én gang da båten holdt på å dra fra henne. Da tok artisten fra Vinje i Telemark opp telefonen, ringte til fergeselskapet og utga seg for å være kronprinsesse Mette-Marit.

Ingebjørg Bratland gjester Skavlan

LEGGER UT PÅ TURNÉ: Bratland skal nå ut på sin lengste turné noensinne, og i programmet gir hun et innblikk i hvordan det er å turnere i Norge.

Foto: NRK/Monkberry

Båten ble ventende ved kaien, og artisten kom seg om bord. Om selskapet trodde på at det var kronprinsessen eller ikke er hun ikke sikkert på.

– De trodde ikke på det, men de syns sikkert det var så gøy at de tenkte at, ja. Jeg tror ikke kronprinsessen vår hadde ringt en ferge selv, sier hun.

Kulturstrøm

 • Stjålet maleri funnet i en vegg

  Maleriet «Portrett av en kvinne» av Gustav Klimt er funnet skjult i en vegg i et italiensk museum. Maleriet ble tilfeldigvis oppdaget av gartnere i desember. Fredag kunne statsadvokat Ornella Chicca kunngjøre at maleriet er ekte. Bildet ble kjøpt inn av museet i Piacenza i 1925, men forsvant i februar 1997 mens bygningen ble pusset opp (NTB).

  Over tjue år etter at det ble stjålet, er maleriet «Portrett av en kvinne» av Gustav Klimt funnet skjult i en vegg i et italiensk museum.
  Foto: Antonio Calanni / Scanpix
 • Jean-Paul Gaultier gir seg

  Den franske designeren Jean-Paul Gaultier (67) sier at han gir seg etter sitt neste moteshow i Paris. Begivenheten skal markeres onsdag med en stor fest for å feire 50 år i bransjen. Firmaet hans opplyser at de fortsetter som før i mote- og parfymebransjen, men at Gaultier selv ikke lenger vil designe klær (NTB).

  Jean-Paul Gaultier
  Foto: Benoit Tessier / Scanpix
 • Tale om kunst ga naziassosiasjoner

  Brasils kulturminister må gå av etter en video spilt inn etter initiativ fra Bolsonaro-regjeringen for å fremme kunst med et nasjonalt og religiøst preg. Brasilianske medier oppdaget at formuleringer i talen hadde likhetstrekk med en tale holdt av Joseph Goebbels, Hitlers propagandaminister. Under talen spilles det musikk av Wagner i bakgrunnen, noe som bidro til å forsterke assosiasjonene (NTB).