NRK Meny
Normal

Indridason, Arnaldur

F.8. januar 1961 på Island. Forfatter av kriminalromaner, thrillere. Jobber også som journalist, filmkritiker og historiker. Indridason har skrevet fire bøker i en kriminalserie med politifolkene Erlendur og Sigurdur Oli i hovedrollene.

Den islandske forfatteren Arnaldur Indriðason er ute med ny bok på norsk. Foto: Scanpix
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Bøker på norsk

2003 Myren (krim, overs. Silje Beite Løken, Capp)

2005 Gravstille, (krim, overs.Silje Beite Løken,Capp)

2006 Røsten (krim, overs. Silje Beite Løken,Capp)

2007 Vannet  (krim, overs. Silje Beite Løken,Capp)

 

IKKE OVERSATT TIL NORSK:

1997 Synir duftsins (Sons of earth)

1998 Dauðarósir (Silent Kill)

1999 Napóleonsskjölin (Operation Napoleon)

 

Priser

Arnaldur Indridason har to år på rad vunnet Glassnøkkelprisen, det er første gang i prisens historie at så er skjedd. Hjemme på Island er han en av de mest populære og leste forfatterne.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK