Indisk superstjerne skapte hysteri

Det var nær hysteriske tilstander da en av verdens største actionstjerner, Salman Khan, besøkte Norge og Bollywoodfestivalen på Lørenskog.

Video HYSTERI-KHAN-150910-WW_MXF_Innboks.MP4

VIDEO: - I love you, skrek de oppmøtte til Salman Kahn da han gikk opp den røde løperen.

Salman Khan er trolig den største action-stjernen i verden. Han har nesten 800.000 fans på Facebook - det er mer enn Arnold Schwarzenegger, Tom Cruise og Sylvester Stallone har til sammen.

– Khan er ti ganger større enn Tom Cruise. Vi er ikke vant med superstjerner, men det er nettopp det han er, og det er flott å få ham hit til festivalen, forteller festivalsjef Nasrullah Qureshi.

I går kveld gikk han opp den røde løperen for å vise frem sin nye film «Dabangg», på norsk «fryktløs». Hundrevis av fans hadde møtt opp for å få et lite glimt av sin store helt.

– Jeg elsker den norske fansen min. De er nydelige, sa Khan til hylene fra de oppmøtte.

Video Intervju med Salman Kahn

Salman Khan

Valgte lille Norge

Khans nye film er allerede en suksess. Den spilte inn 100 millioner kroner på verdensbasis de første fire dagene den ble vist på kino. Likevel velger han å dra til lille Norge for å promotere filmen.

– Filmen ble satset på av festivalen, og vi visste at ingen ville kaste tomater på oss, smiler han.

– Derfor kunne vi like godt fly hit, vinke litt til fansen, promotere filmen, og dra tilbake til India.

Khan vurderte å bli hjemme etter id-feiringen på grunn av de lange flyturene, men ble overtalt til å dra av sine indiske venner.

– Mister Qureshi (red. anm. festival-leder Nasrullah Qureshi), er guds gode mann fortalte vennene mine meg. Javel, tenkte jeg, da får jeg dra til Guds gode mann, ler han.

Vil spille inn film i Norge

Khan har vært i Norge to ganger før. Han synes det er det vakreste landet han har sett. Dog har han ikke sett mye - de gangene han har vært her har han stort sett blitt fraktet til og fra flyplassen i bil.

Sukhmani Kaur Sandhu og Avleen Kaur Gill

Sukhmani Kaur Sandhu og Avleen Kaur Gill ble stående uten å få stjernens autograf.

Foto: Kristian Bålsrød / NRK

– Men neste gang jeg kommer hit vil jeg gjerne gå ut av bilen, og se meg litt rundt. Jeg har også lyst til å spille inn film her, røper han.

– Han vinket til oss!

Sukhmani Kaur Sandhu og Avleen Kaur Gill har møtt tidlig opp på Lørenskog Kultursenter for å få en bra plass langs den røde løperen.

Glem Brad Pitt, George Clooney og de andre Hollywood- stjernene. For dem er Salman Khan den aller største.

– Det er en drøm å se ham. Vi skjelver! Vi stod så heftig nært ham, og han vinket til oss, forteller de to.

Bollywoodfestivalen på Lørenskog avsluttes torsdag.

Video BOLLYWOOD-140910-DR1900_MXF_Innboks.MP4

VIDEO: To superkjendiser i Norge på dag.

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.