NRK Meny
Normal

Ikke fly med disse

Forbys å fly i Europa. Se listen over verdens farligste flyselskaper!

Fly

Skal du fly med ett av disse selskapene i nærmeste framtid, bør du muligens ha reiseforsikringen i orden.

Foto: Andy King / AP

Den oppdaterte listen over flyselskap som forbys å fly innen EU domineres av flyselskap fra Den demokratiske republikken Kongo.

Ikke mindre enn 53 flyselskap i landet forbys å fly innen EU.

Oppfordrer Ukraina

Europakommisjonen oppdaterer stadig listen. Blant de siste oppføringene er det ukrainske flyselskapet Ukraine Cargo Airways og kongolesiske Hewa Bora Airways.

Se den fullstendige listen her

Dette er det tredje ukrainske flyselskapet som får den tvilsomme æren av å oppføres på listen. Oppfordringen til myndighetene i landet om å se nærmere på sikkerheten i luften er sterk.

Ønsker bedring

Jacques Barrot.

Jacques Barrot, visepresident i EU-kommisjonen og kommisær for transport, ønsker å bedre flysikkerheten i utsatte land.

Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP

- Målet vårt er ikke å bare identifisere problemer med sikkerheten, men å løse dem. Kommisjonen vil fortsette dialogen med myndighetene og flyselskapene i de aktuelle stater for å trygge et akseptabelt nivå på flysikkerheten, sier visepresident Jacques Barrot i Europakommisjonen.

Indonesia, Kirgisistan, Sierra Leone og Swaziland er andre land med så mange oppføringer på flysikkerhetslisten at myndighetene kanskje burde vurdere en opprydning.

Utdrag fra Europakommisjonens rikholdige liste:

 • Air Koryo (Nord-Korea)
 • Ariana Afghan Airlines (Afghanistan)
 • Airfast Indonesia (Indonesia)
 • Air Sentral Asia (Kirgisistan)
 • Air Rum, LTD (Sierra Leone)
 • Swaziland Airlink (Swaziland)

Kulturstrøm

 • 1,3 milliarder falske kontoer

  Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

 • Mari Boine på Stupetårnet

  Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

  Mari Boine på Varangerfestivalen
  Foto: Knut-Sverre Horn / NRK