Idrettsgallaen stakk av med seieren

I helgen måtte Morten Abel & co se seg slått av «Idrettsgallaen», mens «Halvbroren» beholdt over 1 million seere.

TV-duell: Idrettsgalla vs. Hver gang vi møtes

Episoden av Hver gang vi møtes, som hedret Morten Abel, fikk i helgen hard konkurranse fra Idrettsgallaen 2013, ledet av Anne Rimmen og Haddy N'jie.

Foto: Anne Liv Ekroll/Håkon Mosvold Larsen / NRK/NTB Scanpix

Forrige helg hadde TV 2-serien «Hver gang vi møtes» over en million seere. Konkurransen de fikk fra NRK var konsert med Øystein Sunde og familiefilmen «Mamma Mia». Denne helgen måtte de derimot bryne seg på tradisjonsprogrammet «Idrettsgallaen». Det kan ha vært grunnen til at TV 2-programmet mistet rundt 300.000 seere.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, tror det kan ha en sammenheng. Samtidig er han spent på hva utfallet blir neste helg når «Hver gang vi møtes» må duellere mot Jenny Skavlan og «Melodi Grand Prix».

– Programmet fikk jo tøffere konkurranse denne gangen enn sist, da konsert med Øystein Sunde ble sendt samtidig. «Melodi Grand Prix» er et av de store konseptene på TV, så kanskje «Melodi Grand Prix» har samme effekt på «Hver gang vi møtes». Uansett er det jo musikk versus musikk, så jeg vet jo egentlig ikke. Man kan hvert fall si det sånn at seerne får et godt tilbud på lørdager, både på NRK og TV 2, denne våren, sier han til NRK.no.

Fortsatt ikke få seere

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, ser lyst på seertallet til «Hver gang vi møtes» selv om det har gått ned. Han sammenligner med tallene på fjorårets sesong.

– Det er 150.000 mer enn det vi hadde i snitt i fjor. Med tanke på det vi gikk i mot en av Norges bautaer innen TV er vi sædeles godt fornøyd med tallene. Idrettsgallaen har gått fra 1,2 millioner seere til over 900.000 på to år - det betyr at vi har klart å støte mot NRK, sier Dahl til NRK.no.

Tolonen er enig i at TV 2 har gitt NRK konkurranse, men understreker at 900.000 seere fortsatt er et svært sterkt tall.

– Nedgangen i seertallene på «Idrettsgallaen» de siste årene handler jo om at TV 2 har gitt NRK mer konkurranse. Likevel er det ingen i Norge som ville sagt at 900.000 er lite. Hvertfall ikke når det er langt mer enn et sterkt TV 2-konsept som «Hver gang vi møtes», sier Tolonen.

Sunt med konkurranse

Dahl er likevel overbevist om at flesteparten av seerne nok har fått med seg begge programmene. Han er fornøyd med at «Hver gang vi møtes» har blitt ukas store snakkis.

– Gjengen med artister gjorde et sterkt inntrykk forrige helg, og vi er fornøyd med at det har holdt seg så bra. Men tallene viser ikke hele bildet. Jeg er rimelig sikker på at mange av dem som så «Idrettsgallaen» også tok opp «Hver gang vi møtes». De fleste har nok uavhengig av disse tallene har sett begge deler, sier han.

Neste uke venter konkurranse fra første delfinale i «Melodi Grand Prix». I følge kommunikasjonssjefen i TV 2 er kanalen og programmet svært spent på mandag neste uke når seertallene kommer.

– Konkurranse er kjempesunt. Neste helg blir ikke noe lettere, men vi er forberedt. Jeg har sett neste episode, og den er hvertfall ikke dårligere enn de som har gått til nå. Vi gleder oss til konkurransen videre, og jeg er ganske sikker på at neste mandag kommer til å bli vel så spennende som i dag, når vi kan sammeligne seertallene, sier Dahl.

Beholdt over en million seere

Søndag var det duket for tredje episode av «Halvbroren». Med den beste åpningenen dramaserie på NRK har hatt noen sinne, var det stor spenning knyttet til seertallene denne gangen.

(Saken fortsetter etter bildet)

Halvbroren

Frank Kjosås og Nicolai Cleve Broch som Fred og Barnum i NRK-serien Halvbroren.

Foto: promo

Millionen viste seg å være trofaste og tallet på 1.033.000 hadde ikke endret seg mer enn til 1.030.000. Tolonen er imponert over at serien fortsatt klarer å holde seertallet såpass høyt. Han mener det kunne gått begge veier.

– Det var spennende å se hva serien fikk etter at de to første episodene ble vist forrige helg. Tallet kan gå begge veier etter en premiere, men det er vanlig at seertallet går ned. Det at «Halvbroren» har holdt seg stabilt på millionen vitner uansett om at folk likte det de så første gangen. Programmet ligger i den øverste delen av skalaen når det gjelder seertall i Norge, og både «Lilyhammer» og «Himmelblå» har vært over millionen tidligere. Det er likevel ikke vanlig, så en slik prestasjon er utrolig sterkt av «Halvbroren», sier Tolonen.

Kulturstrøm

 • Debuterer på La Scala

  Operasangeren Lise Davidsen fra Stokke får mandag sin debut på La Scala i Milano. Det skjer i forbindelse med at det italienske operahuset gjenåpnes. Davidsen skal blant annet tolke arier av Richard Wagner og Richard Strauss.

  Lise Davidsen
  Foto: JAMES HOLE / Promo
 • Girl In Red på Billboard-lista

  Marie Ulven (22), best kjent under artistnavnet Girl In Red, gikk rett inn på 67. plass på albumlista til Billboard i USA, melder VG. Ulven albumdebuterte nylig med «If I Could Make It Go Quiet». Platen har også klatret til en 7. plass på den offisielle salgslisten i Storbritannia.

 • Filmskaperen Elle-Máijá vant pris 

  Den samiske filmskaperen, Elle-Máijá Tailfeathers, vant prisen som beste filmskaper på vei opp under dokumentarfilmfestivalen Hot Docs. Hun vant Emerging Canadian Filmmaker-prisen for sin ferske film «Kímmapiiyipitssini: The Meaning of Empathy».