NRK Meny
Normal

Idar Vollvik

Idar Vollvik var gjest i Stjerneklart 4. oktober 2010.

IDAR VOLLVIK
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

IDAR VOLLVIKS CV

Idar Vollvik ble født den 11. desember 1967 i Roan i Sør-Trøndelag som sønn av fisker Ingvald Vollvik og hans kone Gerd Marie Vollvik. Han vokste opp i Roan sammen med foreldrene og seks eldre søsken. Han gikk på Sør-Roan barne- og ungdomsskole. Han lærte seg å spille orgel på søsterens instrument og sang i kor. 13 år gammel oppdaget han at ufisken pigghå, som fiskerne i Roan kastet over bord, var en delikatesse for kineserne, og gjorde en liten business ut av det. Samtidig guidet han turister i Roan til de beste fikseplassene. Fra han var 17 til han var 19 år jobbet han som sjef i en dagligvarebutikk som ble kåret til Norges beste. Han gikk på handelsskole i Åfjord og i Trondheim og tok deretter fire fag på Kjøpmannsinstituttet i Trondheim.

Avbrutt militær karriere

Han avtjente verneplikten på Steinkjersannan og tok et såkalt utskrevet befalskurs. Etter å ha fått aleneansvar for sønnen Ivan André i 1988, avsluttet han sin korte militære karriere. I 1989 flyttet han til Bergen og fikk tilbud om jobb som vakt på utestedet Maxim. Samtidig jobbet han som selger for mobilselskapet ”Ring” og kjørte rundt Hordaland i sin søsters bil og solgte abonnementer til bedrifter.

Mobilforretninger

Etter å ha drevet både modellbyrå og rengjøringsbyrå, startet han i 1995 en mobilforretning i Bergen under overbevisning om at alle i Norge kom til å skaffe seg en mobiltelefon på kort tid. To år etter åpnet han butikk i Stavanger, i 1998 i Trondheim og i 1999 i Oslo. Så fikk han lyst til å bli mobiltelefonoperatør, ikke bare selge mobiltelefoner, og kjøpte Chess som da var et lite selskap som var i ferd med å bli lagt ned, for 4 millioner kroner. Etter 4.000 kunder begynte selskapet å tjene penger, og i 2002 hadde Chess 30 millioner kroner i overskudd. Han foretok oppkjøp av det konkurrerende selskapet Sense for 500 millioner kroner.

Brann og Kurt Nilsen

Han bidro som sponsor, blant annet for SK Brann da han hentet Raymond Kvisvik til klubben, og Idol-vinner Kurt Nilsen som opptrådte på stadion for 1 million kroner. I 2005 solgte Vollvik Chess til TeliaSonera for 2,4 milliarder kroner og brukte penger som aksjespekulant på Oslo Børs. Han tapte store beløp, blant annet som hovedeier i overvåkingsteknologiselskapet Dynapel. Familien Vollvik flyttet i nærheten av Marbella i Spania. I 2008 startet Vollvik et nytt mobilselskap, LudoMobil, som etter hvert har fått datterselskapene LudoWear og LudoTrend.

Idar Vollvik bor nå i Fana i Bergen sammen med kona Anita. Han har fire barn, Ivan André på 22, Lisa på 14, Alexander på 10 og Christopher på 7 år.