Ida Jenshus er Lyden av lørdag!

En svært rørt Ida Jenshus ble kåret til vinner av Lyden av lørdag.

Ida Jenshus og Inger Lise Rypdal
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Trolig kokte hele Trøndelag lørdag kveld, da det sto mellom Ida Jenshus fra Steinkjer og Thomas Brøndbo fra Namsos i finalen av Lyden av lørdag.

 

Se semifinalen i reprise her!

 

Se finalen i reprise her!

 

Over 300.000 stemmer kom inn i løpet av semifinalen og finalen, og den som fikk flest av dem alle var ungjenta Ida fra Steinkjer.

- Det er litt rart å møte Thomas i finalen, vi har jo spilt masse sammen før, smilte Ida før finalen. Etterpå kunne hun slippe jubelen løs. 

Les alt om Idas vei til seier her!  

 

Inger Lise Rypdal, Ida Jenshus og Tore Strømøy

Inger Lise hyler av glede når Tore røper vinneren. Ida kan ikke tro det helt.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Tårer og glede

- Dette betyr enormt mye for meg. Jeg er bare 20 år og har vært musiker de siste tre åra. Nå har jeg fått en gyllen mulighet til å gjøre det jeg vil med musikken min, sier en overveldet Ida Jenshus.

Idas trener Inger Lise Rypdal var rørt og beveget etter seieren, og er selvfølgelig helt enig med seernes dom:

- Dette er så fortjent for Ida, hun er den som har hatt størst særpreg hele veien, og det er så deilig at hun blir belønnet for sine egne kvaliteter. Jeg er stum av beundring!

Se Ida i finalen!

Thomas Brøndbo

Det ble en andreplass på Thomas Brøndbo.

Foto: Erik Dyrhaug/ Dinamo / NRK

 

- Verdig vinner

For Thomas Brøndbo var ikke sølv et nederlag, selv om han selvsagt hadde håpet å klatre helt til topps i konkurransen:

- Ida er en meget verdig vinner som virkelig fortjente seieren. Jeg er fornøyd med min egen innsats, men folket har talt. Uansett har jeg fått så mye med meg gjennom hele denne serien at en andreplass er så å si en seier i seg selv, særlig siden målet var å nå finalen!

Se Thomas i finalen!

 

Albumjobbing

Tore Strømøy, Jørn Hoel og Lage Fosheim

Lage Fosheim gleder seg til å samarbeide med Ida.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Allerede førstkommende mandag starter hverdagen for den ambisiøse Ida, og hun er mer enn klar for å møte platebransjen:

- Jeg håper på knallhardt arbeid fra mandag av, og vil jobbe skikkelig for å få produktet akkurat sånn som jeg vil.

Lage Fosheim i Universal er glad for å få Ida med seg i stallen, og gleder seg til å begynne samarbeidet:

- Dette skal bli Ida sin plate. Det norske folk har kåret henne på bakgrunn av hennes egne kvaliteter, og vi skal være med å forsterke og hjelpe henne videre i karrieren.

 

Gode tapere 

For Publiners og Helge Toft var nederlagene ikke så bitre som man skulle kunne tro. Begge var enige med Thomas i at Ida var en verdig vinner:

- Å ryke ut sammen med Helge er ikke noe å skjemmes over, så dette var ingen nedtur, sier Publiners-vokalisten Ronny Bertelsen.

Dag Ingebrigtsen

Dag ble beste trener.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

- Jeg har hatt Ida som favoritt gjennom hele serien, og synes det var riktig av folket å kåre henne, sier en glad Helge Toft.

Forøvrig vant Helge en halv seier når hans trener, Dag Ingebrigtsen ble kåret til seriens beste trener av seerne.

 

Se Publiners i semifinalen her!

Se Helge Toft i semifinalen her!

 

Varig konsept?

Tore Strømøy har frontet Lyden av lørdag hele høsten, og mener konseptet bør ha alle muligheter for å få et varig liv i eteren:

- Dette er et nytt konsept som har trengt tid på seg til å få satt seg hos publikum, men jeg er ikke i tvil om at programmet fortjener å bli utviklet videre. Vi trenger allikevel mer drahjelp fra gode hjelpere, ikke minst internt her i NRK, sier en glad og stolt Strømøy.

Ida Jenshus

Møt Ida i nettmøte mandag!

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Still spørsmål til Ida!

Etter å ha fått summet seg litt møter Ida Jenshus til nettmøte på mandag klokken 13.00. Er det noe du lurer på eller vil du sende inn en hilsen? Allerede nå kan du sende inn spørsmål:

Send inn spørsmål til Ida her!

 

Kulturstrøm

 • Slåsskamp på klassisk konsert

  En dame som raslet med tyggegummipapir under de svakeste partiene i Mahlers 5. symfoni, forårsaket regelrett slåssing under en konsert i Malmö i helgen. En publikummer rev fra henne posen, noe som førte til at kvinnen slo til mannen. Deretter utviklet det seg til slåssing mellom flere personer, melder Helsingborgs Dagblad.

  Tyggegummi
  Foto: Colourbox
 • Lister opp #metoo i norsk musikkliv

  Nettsteder for musikk verden over er daglig fulle av navn på musikere og dirigenter som er anklaget eller har mistet jobben på grunn av upassende seksuell adferd. I Norge er det ganske stille om saken. Nå har magasinet musikkultur tatt for seg noen av de få sakene som er offentlig kjent i Norge.

  Norges musikkhøgskole advarte mot professor
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Cello-legendes kunst under hammeren

  Auksjonshuset Sotheby's selger den private samlingen til den sovjetrussiske cellisten Mstislav Rostropovitsj og hans kone, sopranen Galina Pavlovna Visjnevskaja. Samlingen inneholder russisk kunst, musikkinstrumenter, smykker og møbler. Paret samlet gjenstandene etter at de emigrerte fra Sovjetunionen i 1974. Auksjonen foregår i London i november.

  Rostropovitsj og Visjnevskaja
  Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / Afp