NRK Meny
Normal

Ida Jenshus

Ida Jenhus var gjest 10. januar 2011.

Ida Jenshus
Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

IDA JENSHUS’ CV

Ida Gjølga Jenshus ble født på Levanger sykehus 25. april 1987 som datter av fotballspiller, trener og journalist Geir Jenshus og lærer Unni Gjølga.
Hun vokste opp sammen med foreldrene på Steinkjer og gikk på Egge barne- og ungdomsskole. Hun begynte å spille fotball da hun var 6 år og ga seg ikke med det før musikken tok over for alvor da hun var 17 år. I tillegg spilte hun håndball. Hun gikk to år på Inderøy videregående før hun i 2004 begynte som treningsinstruktør på Friskus på Verdal og Levanger, I form Aerobic-senter på Steinkjer og 3T på Steinkjer. Etter å ha flyttet til Trondheim, har Ida jobbet som miljøarbeider ved Gartnerhaugen. I tillegg har hun drevet sitt eget firma som artist, musiker og låtskriver i snart 7 år.

"Lyden av lørdag"

Sommeren 2007 var hun gjesteartist sammen med Thomas Brøndbo på Frostafestivalen. Tore Strømøy inviterte henne med i sitt nye TV-program på NRK 1, ”Lyden av lørdag”, som var en talentkonkurranse med kjente artister som mentorer. Inger Lise Rypdal var Idas coach, og Ida vant hele konkurransen. Det ga henne platekontrakt med Universal.

Plate-album

Våren etter kom hennes første album ”Color of the sun”, men da hadde allerede to singler fra albumet gjort stor suksess – ”These are the days” og ”For the Nation”. Albumet brakte henne Spellmannprisen i klassen country for 2008. Hennes andre album kom ut i fjor, ”No guarantees” sammen med singlene ”Better day” og ”I waited”. Anmeldelsene var svært gode, blant annet ga Aftenposten henne terningkast seks.

Ida og hennes band er populære artister på en rekke festivaler og konsertscener over hele landet. I fjor sommer var hun gjest i TV2s lørdagsprogram fra Pollen i Arendal – ”Sommerspillet”.

Ida bor på Bakklandet i Trondheim sammen med musiker Alexander Pettersen.