I verdenseliten i myrsyklesnorkling!

Tour de France var ikke det eneste prestisjetunge sykkelløpet som startet i helga. Da gikk nemlig også World Mountain Bike Bog Snorkelling Championship av stabelen i Wales.

Arild Opheim i myrsyklesnorkling
Foto: NRK

Hør: I verdenseliten i myrsyklesnorkling

- En grumsete opplevelse, sier Arild Opheim etter deltagelsen i den svært så alternative konkurransegrenen. Norgesglassets programleder kom i mål på 2'03, og kapret med det 4. plassen i verdensmesterskapet.

Arild Opheim tar seg vann over hodet

Arild Opheim tar seg vann over hodet

Foto: NRK

World Mountain Bike Bog Snorkelling Championship kan på norsk oversettes til VM i myrsyklesnorkling. Med dykkermaske, snorkel og vektbelte, på en spesialombygd sykkel tungt lastet med bly, er det om å gjøre å sykle fortest mulig gjennom løypa. Den er gravd ut på et svært og fuktig jorde like utenfor Storbritannias minste landsby, Llanwrtyd Wells, og er fylt med grumsete myrvann. Det er to meter dypt, og deltakerne skal sykle ca. 15 meter fram til en påle, som de så skal runde før de tråkker for harde livet tilbake.

Arild Opheim tok 4.-plassen i årets VM i myrsyklesnorkling.

En fornøyd Opheim tok 4.-plassen i årets VM i myrsyklesnorkling.

Foto: NRK

27 deltagere stilte til start i årets mesterskap. Til topps gikk Brian Evans med tiden 1'00. Etter sju års titteljag klarte han endelig å klatre til topps på pallen. Fjorårsvinneren kom i mål to sekuder for sent til å forsvare tittelen. Med tiden 2'03 sikret altså Norgesglassets programleder seg en hederlig fjerdeplass.

Hør: I verdenseliten i myrsyklesnorkling

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm