Hopp til innhold

Faten røk ut etter storband-oppgaven i «Maestro»

– Det er kjipt å ryke ut, men det har vært en fantastisk reise, sier Faten.

Adam Schjølberg og Faten Mahdi Al-Hussaini under Maestro.

Det stod mellom Adam Schjølberg og Faten Mahdi Al-Hussaini etter kveldens stykker var unnagjort.

Foto: Geir Egil Skog

Etter søndagens program er seks dirigent-spirer er blitt til fem i dirigentkonkurransen.

– Jeg har blitt glad i gjengen som er med. Det har vært det beste ved å delta, man føler man har vunnet litt uansett. Det har vært rørende, sier hun.

Adam Schjølberg og Faten fikk færrest poengsum av dommere og publikum med henholdsvis «Rai-Rai» og «Fly me to the Moon». Etter KORK-avstemningen ble det klart Faten måtte takke for seg.

– «Game of Thrones»-stykket forrige søndag vil stå som et høydepunkt for meg. Da følte jeg at jeg mestret det.

Dette spilte de i kveld:

  1. Silya Nymoen – Soul Bossa Nova
  2. Herman Dahl – The Kid from Red Bank
  3. Helén Vikstvedt – Sing, Sing, Sing
  4. Adam Schjølberg – Rai-Rai
  5. Vidar Magnussen – A Fifth of Beethoven
  6. Faten Mahdi Al-Hussaini – Fly me to the Moon
I kveld er stikkordene Frank Sinatra og Las Vegas, når våre seks gjenværende deltakerne får bryne seg på musikk til storband.

I kveld er stikkordene Frank Sinatra og Las Vegas, når våre seks gjenværende deltakerne får bryne seg på musikk til storband.

Filmmusikk og Star Wars

Forrige uke kunne KORK by på melodier fra kjente film- og tv-univers, og Star Wars-nerd Vidar Magnussen fikk sin store drøm oppfylt.

Vidar Magnussen dirigerer musikk fra favorittfilmen.

Vidar Magnussen dirigerer musikk fra favorittfilmen.

Siden første program har åtte kjendiser fått prøve seg som dirigent for Kringkastingsorkestret (KORK) – og det har gitt musikalske og underholdende opplevelser.

Admiral P ble første deltaker som måtte forlate programmet. Forrige søndag ble Anne Marie Ottersen den andre som røk ut.

– Jeg elsker publikum, men noen dirigent blir jeg aldri, sier hun.

Slik stemmer du

Det er dommerne og publikum som bestemmer hvem som fortjener å gå videre – før KORK avgjør hvem av de to med minst stemmer som må dra hjem. Etter det åttende programmet vil én stå igjen som den beste dirigenten og vinner av «Maestro».

For å være med og stemme må du registrere deg som nrk.no-bruker. Hvis du allerede har en bruker vil du kunne stemme på din favoritt på nrk.no/stem under programmet.

Reggae-artisten Admiral P er en av åtte kjendiser som konkurrerer om å bli beste dirigent i NRKs programserie «Maestro».

KORK fikk en helt ny versjon av stykket «Humlens flukt» under Admiral P's ledelse.

  • Neste søndag: Topp 20
  • Episode 6: Eget valg + battle
  • Episode 7: Solist + opera
  • Episode 8: Finale. Klassiske svisker x 2 + Beethovens femte x 2

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP