Hopp til innhold

I et boblebad i Köln sitter Big Brother-deltakerne, lykkelig uvitende om koronakrisen

I kveld blir de isolerte realitydeltakerne for første gang informert om hva som skjer utenfor veggene.

Big Brother i Tyskland

Mens koronaviruset kun ble rapportert fra Kina tidlig i februar, gikk ti deltakere i isolasjon i Big Brother-huset i Tyskland. Reglene sier at de ikke skal få vite noe om verden utenfor.

Foto: pressebilde / Sat.1.

De visste at de hadde takket ja til å bli med i et sosialt eksperiment: Å total-isolere seg fra samfunnet i hundre dager, uten tilgang på nyheter, informasjon eller å kunne kontakte venner og familie.

Nå har imidlertid det sosiale eksperimentet i Big-Brother-huset i Köln tatt en uventet sving.

Vet ingenting

De første ti tyske deltakerne inntok Big-Brother-huset 6. februar i år. Da handlet korona-nyhetene hovedsakelig om noe som spredte seg i Wuhan-provinsen i Kina, langt unna Europa.

Siden har ingen av realitydeltakerne i glasshuset fått vite noe som helst.

Rebecca, Vanessa, Denny, Cedric, Tim og de andre har i stedet brukt tiden på å bli kjent over fellesmåltider, sittet i boblebad, hatt sine konflikter og kastet klærne på direktesendt TV.

Kanalen som produserer Big Brother i Tyskland, Sat.1, fikk imidlertid et dilemma én måned etter premieren.

Fire nye deltakere ble sluppet inn i huset 6. mars. Skulle de fire nye kunne fortelle de andre hva som var skjedd?

Nei, det brøt med Big-Brother-reglene, svarte TV-kanalen. De nye deltakerne ble pålagt å ikke fortelle hva de visste til de andre, men kanalen la til i en kommentar til Suddeutche Zeitung at dersom noen av de pårørende ble syke, skulle deltakeren i huset selvfølgelig bli informert.

Får informasjon i ekstra episode

Reaksjonene i sosiale medier lot ikke vente på seg, og mandag kom Sat.1 med en ny kunngjøring.

I en ekstra direktesendt episode i kveld klokken 19.00 vil alle de fjorten realitydeltakerne bli informert om den pågående koronapandemien i verden utenfor Big Brother-huset.

Gjennom en TV-skjerm i huset vil programleder Jochen Schropp og en lege tilknyttet produksjonen informere deltakerne om koronasituasjonen i Tyskland og verden. De vil kunne stille spørsmål og vil få vist videomeldinger fra sin nærmeste familie.

Alle de nye deltakerne ble testet for korona før de slapp inn i huset.

Kansler Angla Merkel har siden programmet startet beordret om å stenge alle klubber, barer, lekeplasser og dyreparker i Tyskland.

Mer enn 6500 personer er bekreftet smittet og 19 personer har dødd i landet.

TV-deltakerne blir dermed trolig de siste i den vestlige verden som får vite om pandemien, allerede trygt plassert i isolasjon.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP