Hylles og kritiseres for dette Golden Globe-kuppet

En vannflaskemodell snek seg med på en rekke kjendisbilder under gårsdagens Golden Globe. I dag er stuntet omtalt over hele verden, men vannflaskemerket får også kritikk.

Jamie Lee Curtis og Fiji Water Girl

SNEK SEG MED: Her sniker Kelleth Cuthberth seg med på et bilde med Jamie Lee Curtis.

Foto: Matt Sayles / AP

Mange store stjerner forsøker å få oppmerksomhet på den røde løperen under Golden Globe-utdelingen. I år fikk særlig Lady Gaga skryt for antrekket sitt, og prisvinnerne fikk naturligvis både statuett og hyllest.

Sterling K. Brown, Ryan Michelle Bathe

I BAKGRUNNEN: Vannmodellen i bakgrunnen på bilde av Sterling K. Brown og Ryan Michelle.

Foto: Matt Sayles / AP

Men i en blå kjole, og med et brett med vannflasker dukket en ukjent reklamemodell opp i bakgrunnen på en rekke bilder fra den røde løperen.

Hun er avbildet sammen med filmstjerner som Dakota Fanning, Richard Madden, Nicole Kidman, Idris Elba og Judy Greer, og smilte og poserte i bakgrunnen, i stedet for å late som ingenting, da de store stjernene ble fotografert av pressen.

Laster Twitter-innhold

Reklamestunt

Reklamestuntet fra vannprodusenten ble umiddelbart lagt merke til på Twitter, hvor bildene av vannflaskemodellen har trendet under emneknaggen #Fijiwatergirl. Bildene er omtalt i medier over hele verden.

– Årets Golden Globe for det mest åpenbare PR-stuntet går til Fiji Water Girl, skriver CNN.

Laster Twitter-innhold

Amerikanske medier har funnet at den mystiske modellen heter Kelleth Cuthbert, og at hun var en av flere ambassadører for vannprodusenten Fiji på prisutdelingen.

– Gjennomtenkt

Cuthbert har for øyeblikket rundt 100.000 følgere på Instagram, og skal ifølge Vox ha blitt ansatt av vannprodusenten for å reklamere for vannflaskene deres på den røde løperen. Vannprodusenten har vært offisiell sponsor for Golden Globes siden 2015.

Fiji Water har ofte benyttet seg av strategisk produktplassering, i stedet for tradisjonell reklame, skriver mediehuset.

– Alt er gjennomtenkt, sier Cuthbert til LA Times.

– Man må posere, sier hun videre.

Får kritikk

Vannprodusenten fra Los Angeles har flere ganger blitt kritisert fordi mange innbyggere på stillehavsøya Fiji ikke har tilgang til rent drikkevann, og for å være en klimaversting.

Australske forskere fant i en studie fra 2017 at «et eksotisk image» skiller vannflaskene ut fra konkurrentene på det globale markedet, men at Fiji ikke har fått noen større fordeler av å huse vannflaskeprodusenten.

Professor i sosiologi Jessica Schad, som har studert hvordan Fiji Water påvirker livene til de som bor på stillehavsøya, er blant dem som er svært kritiske.

– Ved å plassere sin vakre representant på den røde løperen på det som anses å være den mest jordnære prisutdelingen i Hollywood, har Fiji Water posisjonert seg som fasjonabel og for eliten, men samtidig mulig å kjenne seg igjen i, sier hun til Vox.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Iransk nyhetsanker arrestert i USA

  Nyhetsankeren Marzieh Hashemi fra Iranske Press TV er arrestert i USA. Det melder den statlige iranske TV-kanalen til nyhetsbyrået AP News. Hashemi er født i USA. Kanalen avbrøt i dag nyhetssendingen, for å melde at Marzieh Hashemi, født under navnet Melanie Franklin i New Orleans, ble arrestert etter å ha landet på St. Louis Lambert Internasjonale flyplass i Missouri.

 • Rihanna går til rettssak mot faren

  Artisten mener faren utnytter hennes navn, eller rettere sagt familienavnet Fenty, til hans egen virksomhet i underholdningsbransjen, skriver BBC. Rihanna har de juridiske rettighetene til å bruke familienavnet Fenty på sine merkevarer innen kosmetikk og klær. Faren, Ronald Fenty, driver firmaet Fenty Entertainment, som han på hans firmanettside skal ha omtalt som et foretak Rihanna er involvert i, noe hun avviser. Ronald Fenty har ifølge BBC ikke kommentert datterens utspill.

  Rihanna
  Foto: Evan Agostini / AP / NTB Tema
 • Ny George R.R. Martin-serie

  Netflix slipper snart serien «Nightflyers». Den baserer seg på en science fiction-novelle som «Game of Thrones»-forfatteren ga ut i 1980, melder nyhetsbyrået TT. Historien kom altså ut en god stund før suksessen med bokserien «En sang om is og ild». Novellen ble også filmatisert i 1987. Men det ble ingen stor suksess. «Nightflyers» handler om åtte forskere og en tankeleser som begir seg ut på en ekspedisjon med et romskip. Martin ville skrive novellen etter at en kritiker mente man ikke kan kombinere science fiction med skrekk og horror. (NTB)

  Forfatteren George RR Martin
  Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP