Hylles og kritiseres for dette Golden Globe-kuppet

En vannflaskemodell snek seg med på en rekke kjendisbilder under gårsdagens Golden Globe. I dag er stuntet omtalt over hele verden, men vannflaskemerket får også kritikk.

Jamie Lee Curtis og Fiji Water Girl

SNEK SEG MED: Her sniker Kelleth Cuthberth seg med på et bilde med Jamie Lee Curtis.

Foto: Matt Sayles / AP

Mange store stjerner forsøker å få oppmerksomhet på den røde løperen under Golden Globe-utdelingen. I år fikk særlig Lady Gaga skryt for antrekket sitt, og prisvinnerne fikk naturligvis både statuett og hyllest.

Sterling K. Brown, Ryan Michelle Bathe

I BAKGRUNNEN: Vannmodellen i bakgrunnen på bilde av Sterling K. Brown og Ryan Michelle.

Foto: Matt Sayles / AP

Men i en blå kjole, og med et brett med vannflasker dukket en ukjent reklamemodell opp i bakgrunnen på en rekke bilder fra den røde løperen.

Hun er avbildet sammen med filmstjerner som Dakota Fanning, Richard Madden, Nicole Kidman, Idris Elba og Judy Greer, og smilte og poserte i bakgrunnen, i stedet for å late som ingenting, da de store stjernene ble fotografert av pressen.

Laster Twitter-innhold

Reklamestunt

Reklamestuntet fra vannprodusenten ble umiddelbart lagt merke til på Twitter, hvor bildene av vannflaskemodellen har trendet under emneknaggen #Fijiwatergirl. Bildene er omtalt i medier over hele verden.

– Årets Golden Globe for det mest åpenbare PR-stuntet går til Fiji Water Girl, skriver CNN.

Laster Twitter-innhold

Amerikanske medier har funnet at den mystiske modellen heter Kelleth Cuthbert, og at hun var en av flere ambassadører for vannprodusenten Fiji på prisutdelingen.

– Gjennomtenkt

Cuthbert har for øyeblikket rundt 100.000 følgere på Instagram, og skal ifølge Vox ha blitt ansatt av vannprodusenten for å reklamere for vannflaskene deres på den røde løperen. Vannprodusenten har vært offisiell sponsor for Golden Globes siden 2015.

Fiji Water har ofte benyttet seg av strategisk produktplassering, i stedet for tradisjonell reklame, skriver mediehuset.

– Alt er gjennomtenkt, sier Cuthbert til LA Times.

– Man må posere, sier hun videre.

Får kritikk

Vannprodusenten fra Los Angeles har flere ganger blitt kritisert fordi mange innbyggere på stillehavsøya Fiji ikke har tilgang til rent drikkevann, og for å være en klimaversting.

Australske forskere fant i en studie fra 2017 at «et eksotisk image» skiller vannflaskene ut fra konkurrentene på det globale markedet, men at Fiji ikke har fått noen større fordeler av å huse vannflaskeprodusenten.

Professor i sosiologi Jessica Schad, som har studert hvordan Fiji Water påvirker livene til de som bor på stillehavsøya, er blant dem som er svært kritiske.

– Ved å plassere sin vakre representant på den røde løperen på det som anses å være den mest jordnære prisutdelingen i Hollywood, har Fiji Water posisjonert seg som fasjonabel og for eliten, men samtidig mulig å kjenne seg igjen i, sier hun til Vox.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Varsler nye bøter

  Dersom markedsføringen mot mindreårige jenter ikke endres, vil den tidligere Top Model-dommeren bli bøtelagt igjen. Etter å ha fått et overtredelsesgebyr på 150.000 kroner i desember i fjor, bryter modellagenten markedsføringsloven på nytt, ifølge Forbrukertilsynet.

 • Orgelet i Notre-Dame uskadet

  De store orgelet i Notre-Dame-katedralen ser ut til å være uskadet etter brannen, skriver orgeleksperten Pascal Quoirin på sin facebookside. Han har undersøkt instrumentet og ikke funnet skader på piper eller elektronikk. Verre har det gått utover et mindre orgel i kirkens kor, som er sterkt skadet av vann.

  Orgelet i Notre-Dame
  Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
 • Grøsser ble Boksluker-favoritt

  Bokslukerprisen i regi av Foreningen! les ble delt ut i dag på Sentralen i Oslo. Vinneren ble Mari Moen Holsve (32) for grøsseren «Ingen sover trygt i natt». Juryen har bestått av ti juryklasser på 5. og 6. trinn som har lest de fem superfinalistene i Bokslukerprisen. Vinnerboka er sykt bra og så skummel at noen av jurymedlemmene har fått mareritt, noe som betyr ordentlig kvalitet, heter det i juryens begrunnelse.

  Mari Moen Holsve med juryelever
  Foto: Foreningen !les