Hylles etter Golden Globe-tale

TV-stjernen Oprah Winfrey ble den første svarte kvinnen som fikk ærespris under Golden Globe i natt. Nå hylles hun for takketalen.

FILE PHOTO: Oprah Winfrey speaks at a rally in Des Moines Iowa

MEKTIGE VENNER: Oprah Winfrey stilte opp sammen med Barack og Michelle Obama under presidentvalgkampen i 2009.

Foto: Ramin Rahimian / Reuters

– I for lang tid har kvinner ikke blitt hørt eller trodd, dersom de har turt å snakke imot mektige menn. Men deres tid er over. Tiden er inne!, sa TV-stjernen Oprah Winfrey da hun mottok hedersprisen Cecil B DeMille, som første svarte kvinne noensinne.

Winfrey tok også opp beskyldningene om seksuelle overgrep i film og TV-bransjen som startet hele #MeToo-kampanjen.

– Jeg er stolt av og blir inspirert av alle kvinnene som har vært sterke nok til å fortelle sine historier. Alle her i salen blir hedret for historiene vi forteller, og i år var det vi som ble historien.

Hun kom også med en beskjed til unge jenter.

– Jeg vil at alle jenter der ute skal vite at en ny dag er i emning. Når den dagen endelig kommer, vil det være på grunn av fantastiske kvinner, fortsatte hun til øredøvende jubel fra salen på Beverly Hilton hotell.

Hylles i sosiale medier

Winfreys tale går nå sin seiersgang på nettet. Flere, både skuespillere og andre, hyller talen på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Enkelte mener og hun burde stille som presidentkandidat, selv om Winfrey så sent som i oktober i fjor sa til CNN at hun ikke har planer om å gå inn i politikken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

MeToo-fokus

Mye handlet om MeToo-kampanjen under utdelingen av Golden Globe-prisene i natt.

Årets Golden Globe-vert, Seth Meyers, sparket i gang søndagens prisutdeling med å spøke om alt fra #metoo-kampanjen og til Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Woody Allen og ikke minst Donald Trump.

Flere av de nominerte og inviterte skuespillerne ankom den røde løperen og utdelingen kledd i svart.

Skuespiller Meryl Streep sa hun var kledd i svart for å stå i solidaritet med andre som prøver å rette den skjeve maktbalansen som fører til seksuelt misbruk.

– Vi ønsker å reparere dette, og vi føler oss på en måte modigere i dette øyeblikket når vi står sammen i en tjukk, svart rekke, sa hun.

Kulturstrøm

  • WikiLeaks: Assange ute av isolat

    Julian Assange holdes ikke lenger i isolat i fengselet i London, ifølge WikiLeaks. Mandag ble det publisert et åpent brev fra over hundre leger og psykologer, som advarte om at Assange i fengselet hadde blitt utsatt for psykisk tortur.

    Julian Assange