Hopp til innhold

Hylles etter Golden Globe-tale

TV-stjernen Oprah Winfrey ble den første svarte kvinnen som fikk ærespris under Golden Globe i natt. Nå hylles hun for takketalen.

FILE PHOTO: Oprah Winfrey speaks at a rally in Des Moines Iowa

MEKTIGE VENNER: Oprah Winfrey stilte opp sammen med Barack og Michelle Obama under presidentvalgkampen i 2009.

Foto: Ramin Rahimian / Reuters

– I for lang tid har kvinner ikke blitt hørt eller trodd, dersom de har turt å snakke imot mektige menn. Men deres tid er over. Tiden er inne!, sa TV-stjernen Oprah Winfrey da hun mottok hedersprisen Cecil B DeMille, som første svarte kvinne noensinne.

Winfrey tok også opp beskyldningene om seksuelle overgrep i film og TV-bransjen som startet hele #MeToo-kampanjen.

– Jeg er stolt av og blir inspirert av alle kvinnene som har vært sterke nok til å fortelle sine historier. Alle her i salen blir hedret for historiene vi forteller, og i år var det vi som ble historien.

Hun kom også med en beskjed til unge jenter.

– Jeg vil at alle jenter der ute skal vite at en ny dag er i emning. Når den dagen endelig kommer, vil det være på grunn av fantastiske kvinner, fortsatte hun til øredøvende jubel fra salen på Beverly Hilton hotell.

Hylles i sosiale medier

Winfreys tale går nå sin seiersgang på nettet. Flere, både skuespillere og andre, hyller talen på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Enkelte mener og hun burde stille som presidentkandidat, selv om Winfrey så sent som i oktober i fjor sa til CNN at hun ikke har planer om å gå inn i politikken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

MeToo-fokus

Mye handlet om MeToo-kampanjen under utdelingen av Golden Globe-prisene i natt.

Årets Golden Globe-vert, Seth Meyers, sparket i gang søndagens prisutdeling med å spøke om alt fra #metoo-kampanjen og til Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Woody Allen og ikke minst Donald Trump.

Flere av de nominerte og inviterte skuespillerne ankom den røde løperen og utdelingen kledd i svart.

Skuespiller Meryl Streep sa hun var kledd i svart for å stå i solidaritet med andre som prøver å rette den skjeve maktbalansen som fører til seksuelt misbruk.

– Vi ønsker å reparere dette, og vi føler oss på en måte modigere i dette øyeblikket når vi står sammen i en tjukk, svart rekke, sa hun.

Kulturstrøm

 • Toffen Gunnufsen blir ny kultursjef i Lillesand

  Toffen Gunnufsen (62) er ansatt som kultursjef i Lillesand kommune. Det opplyser Lillesand kommune i en pressemelding søndag kveld.

  – Jeg gleder meg til å påta meg rollen som kultursjef. Å skape kulturopplevelser for alle, samt å dele glede med andre er noe jeg virkelig ser frem til. Vi må sikre at det spesielle og karakteristiske ved byen vår bevares, samtidig som vi har et åpent syn på fremtiden, uttaler den kommende kultursjefen i pressemeldingen.

  Gunnufsen har lang erfaring innen festival- og kultursektoren og har tidligere jobbet for Quartfestivalen i Kristiansand i 15 år. Han var med å starte opp Hovefestivalen på Tromøya i Arendal og Skral i Grimstad.

  Toffen Gunnufsen
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

  Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag.

  Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle.

  Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta. Også flere utstillinger er opgradert.

  – Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen.

  (NTB)

  Hans Majestet Kong Harald deltar på åpningen av det nye Skimuseet.
  Foto: Frederik Ringnes / NTB