NRK Meny
Normal

Hyller «svenske» Susanne Sundfør

Susanne Sundfør får strålende omtale i det britiske musikkmagasinet Uncut, men «henges ut» som svensk.

Susanne Sundfør i Uncut

«Svenske» Susanne Sundfør får god omtale i britiske Uncut.

Foto: Tom Øverlie, NRK P3 / Faksimile

Susanne Sundførs siste album «10 Love Songs» er hyllet i norsk presse, og NRK P3 delte nylig ut terningkast seks til haugesundartisten.

Det toneangivende britiske musikkmagasinet Uncut er også imponert, og har i sitt siste nummer en anmeldelse av platen, hvor de deler ut 8 av 10 mulige poeng.

Sammenlignes med ABBA

Anmeldelse i Uncut

Sundfør får 8 av 10 poeng i anmeldelsen av «10 Love Songs».

Foto: Faksimile Uncut

Men anmelderen har tydeligvis problemer med å skille de skandinaviske landene fra hverandre. I ingressen hevder anmelderen at dette er den sjette plata fra «Sveriges best bevarte hemmelighet».

Videre i anmeldelsen til det kredible magasinet, med et månedlig opplag på 56 000, kommer det fram at Sundfør «er enorm i Sverige», og at hun innimellom kan høres ut som ABBA.

Men foruten geografiske blundere, er anmelderen klar på at platen byr på «ti mørke og vakre grunner til at kjærlighet gjør vondt», og trekker spesielt fram Sundførs utrolige stemme.

Sundfør har fått svært god kritikk også i annen britisk presse, og avisen The Guardian har delt ut full pott til «10 Love Songs».

– Ikke avgjørende

Om Susanne Sundfør ikke er enorm i Sverige, så har hun i hvert fall et navn der, og hun har blant annet spilt på Skavlan og blitt spilt på svensk radio, sier Charlotte Öqvist i Warner Music Norway.

– Det er alltid dumt når det står faktafeil i pressen, og dette er ikke noe unntak. Vi ønsker at det som står der skal være riktig, og jeg vil tro at journalister vil skrive riktig. Men jeg tror ikke denne feilen er så avgjørende. Det er vel en variant av oppfatningen om at «Norway is the capital of Sweden», sier Öqvist.

Til Skavlan kommer "Forbrytelsen"-stjernen Sofie Gråbøl og golfspilleren Jesper Parnevik. Susanne Sundfør står for musikken med "Delirious".(7:12)

VIDEO: Se Susanne Sundførs opptreden på Skavlan.

Kulturstrøm

  • Populær 50 år etter sin død

    Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

    Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
  • Fotball-VM ble radiosuksess

    Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

    – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).