Hvordan høres ditt hjemsted ut?

Måkeskrik og bannende bygningsarbeidere er noen av lydene P2-lytterne har sendt inn.

Kjerringøy i Nordland
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Lyd omgir deg; mens noen lyder skaper ro, forteller andre om aktivitet.

P2-lyttere har sendt inn lyder fra sine hjemsteder til Musikkredaksjonen i P2. DJ Sunshine har mikset det hele sammen i en spesialmiks tilegnet lytterne:

Lydkart

DJ Sunshine selv, eller Elin Vister som hun heter, bor på Kjerringøy, en halvøy utenfor Bodø i Nordland. Det neste året, eller kanskje enda lenger, skal Vister kartlegge stedet i et lydkart.

- Kjerringøy preges av både klassisk nordnorsk kystmiljø, samtidig som det har et innlandsmiljø; det er hav, sjø og havfugl, men du har også elg og jerv, forteller Vister til NRK.

Vister som opprinnelig kommer fra Oslo, synes det er viktig å ivareta naturlige lydmiljøer, og foreløpige bruløse Kjerringøy er et godt utgangspunkt for det.

- Noe av det jeg setter pris på ved å bo på Kjerringøy, er at det er så få teknologiske og menneskeskapte lyder der, det er fortsatt ganske naturlig.

Elin Vister ute på opptak på Kjerringøy

DJ Sunshine ute på opptak på Kjerringøy.

Foto: childofklang.wordpress.com

Kulturstrøm

 • Kvinnelig forfatter var tre menn

  Fredag kveld mottok forfatter Carmen Mola en litteraturpris i sitt hjemland, Spania. Men da Mola kom for å motta prisen, var det ikke én kvinne, men tre menn, som entret scenen. Jorge Díaz, Agustín Martínez og Antonio Mercero har nemlig skrevet alle bøkene under et kvinnelig pseudonym.

  Prisen var på én million euro, og ble tildelt forfatteren for hennes spennende krimbøker, ofte med en sterk kvinnelig hovedrolle. De tre forfatterne bak bøkene sa under utdelingen at de ikke la så mye vekt på at de brukte et kvinnelig pseudonym, skriver Washington Post.

  Forfattertrioen Jorge Díaz, Agustín Martínez og Antonio Mercero skriver under navnet Carmen Mola.
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • TV-spesial med Adele hos Oprah

  Den britiske superstjernen Adele får et eget to timers TV-program på amerikanske CBS i forkant av sitt nye album «30», som lanseres i midten av november. Programmet vil bestå av en konsert med de nye låtene, samt et intervju med Oprah Winfrey, skriver Variety.