NRK Meny
Normal

Våt grilling hos Martinius

Denne uka har MGPjr-filmteamet har vært hjemme hos Martinius og The Battery. Det ble en våt opplevelse.

Martinius tenner bål i regnet
Foto: Karine L'orange Rånes / NRK

Martinius holder til vanlig til hjemme i Malvik kommune i Trøndelag. Denne uka fikk han og familien besøk av filmteamet til MGPjr, som lager presentasjoner av alle artistene til den store finalesendingen 5. september.

Martinius og familien griller på bålet
Foto: Karine L'orange Rånes / NRK

Regnvått bål

Når familien til Martinius skal kose seg, hender det de tar seg en tur i fjæra for å tenne bål og grille pølser. Dette ville de gjerne ta oss med på. Alle var med og plukket kvister og rekved, og Martinius fyrte bål som den proffe brannmann han burde vært.

Men å få fyr viste seg å være lettere sagt enn gjort. Problemet var rett og slett at det regnet. Og å tenne bål med våt ved er ikke det enkleste. Men Martinius visste råd; med paraply og tålmodighet fikk han til slutt frem en liten flamme. Det holdt så vidt til å grille et par pølser og noen marsmallows.

Bursdag på scenen

Fra Trøndelag gikk turen videre til Surnadal i Møre og Romsdal, der gruppa The Battery holder til.

The Battery spiser kake
Foto: Karine L'orange Rånes / NRK

Vi besøkte de fire guttene en dag det skjedde mye. Stein fylte nemlig 14 år denne dagen, og vi fikk være med på bursdagsfeiring hjemme hos ham. Det er sikkert ikke enkelt å spise kake og være med kompiser når et NRK-team henger over og skal filme alt som skjer, men gutta taklet dette på en proff måte.

Etter kake og vafler dro vi ned på Kulturhuset i Surnadal. Elevene i 8.-klassen hadde laget et stort show til inntekt for å kunne følge The Battery som publikum under finalen i Oslo Spektrum. Med fullsatt sal fremførte åttendeklassingene show og konsert. Midt under fremføringen av sangen Vårsøg hadde de en liten overraskelse til Stein; de begynte å synge bursdagssangen til ham, og hele salen stemte i.Stein var ikke rent lite fornøyd med dagen - det er ikke mange som har fått bursdagssang av nesten 400 mennesker!

Konsert for The Battery
Foto: Karine L'orange Rånes / NRK

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: