4-6 pers.
ca.1,5 kg svinekam, skåret fra benet og uten svor (ytrefilet med fett)
4 hvitløksfedd,finhakket
3 ss hakket frisk salvie
1 håndfull hvitløksfedd uskrellt
noen kvaster salvie
1/2 dl hvitvin eller friskpresset sitronsaft
salt og pepper
2 ss smør
olje til steking
Skjær vekk litt av fettet hvis det er mye, og krydre kjøttet godt med salt og pepper.
Knus finhakket hvitløk og salvie sammen i en morter og gni blandingen inn i kjøttet.
Varm litt olje i en stor stekepanne, legg i kjøttet med fettsiden ned og brun det godt.
Tilsett smør og hvitløksfedd og brun kjøttet på alle sider.
Legg kjøttet med fettsiden opp over i en passende ildfast form å slå stekefettet over.
Kok ut stekepannen med hvitvin eller sitronsaft og ha det over i formen.
Tilsett litt ekstra salvie og stek kjøttet ved 200 grader i ca 50 minutter, avhengig av tykkelsen.
La kjøttet få hvile 15 minutter før du skjærer det i skiver.
Bruk stekesjyen som saus og server med plomme chutney og grønnsaker etter ønske.
Plomme chutney:
1/2 kg plommer
2 dl sukker
1;2 dl eple cider eddik
1 liten kanelstang
1 stjerneanis
Del plommene i to og fjern steinen. Ha alt i en kasserolle og kok opp.
La det koke over middels varme til væsken har kokt inn til sirup konsistens.
Serveres lun.