Hopp til innhold

Hviterusslands ESC-jury er disket

Hviterusslands jury i Eurovision er diskvalifisert. Årsaken er at de har avslørt hvem de stemte på i tirsdagens semifinale.

Zena

Artisten Zena er med i finalen, men den hviterussiske juryen er diskvalifisert.

Foto: Sebastian Scheiner / AP

Det er ikke tillatt å opplyse om det før hovedfinalen er gjennomført.

– De hviterussiske jurystemmene har blitt avslørt i et intervju, hvilket er i strid med reglene i Eurovision Song Contest, opplyser en talskvinne for Eurovisions pressebyrå Premier til VG.

Finalen i sangkonkurransen holdes lørdag kveld. Den norske gruppa Keiino fremfører låten «Spirit in the Sky» som nummer 15 på scenen. I alt 26 land er med i kveldens finale.

Nederland vann Eurovision Song Contest, men Noreg mest populær blant publikum

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober