Hvit, brun og grønn

Etter en tur i fiskebutikken, bestemte Lise seg for å lage hvit fisk med brunt smør, druer og kapers.

Hvit fisk med brun saus
Foto: NRK

Hvit fisk med brunt smør, druer og kapers

Til 4 personer trenger du:  

 

ca. 800 g hvit fiskefilet, gjerne flatfisk som rødspette

2 ss smør

2 dl steinfrie druer, delt i to

2 ss kapers

2 ss hakket gressløk

1 god håndfull rødbetsalat eller annen mini-salat

salt og kvernet pepper

olje og smør til steking

kokte poteter til servering om du vil

Fremgangsmåte

 

Salt og peppre fiskefiletene. Stek dem raskt i en varm stekepanne med litt olje og smør. Ta fisken ut av pannen og tilsett smøret.

Når smøret er nøttebrunt trekker du pannen til side og har i druer, kapers, litt kaperslake og gressløk. anrett fisken på tallerkener med druer og kapers-smør rundt omkring.

Pynt med salatblader og server.

 

Kulturstrøm