Hopp til innhold

Hvit, brun og grønn

Etter en tur i fiskebutikken, bestemte Lise seg for å lage hvit fisk med brunt smør, druer og kapers.

Hvit fisk med brun saus
Foto: NRK

Hvit fisk med brunt smør, druer og kapers

Til 4 personer trenger du:  

 

ca. 800 g hvit fiskefilet, gjerne flatfisk som rødspette

2 ss smør

2 dl steinfrie druer, delt i to

2 ss kapers

2 ss hakket gressløk

1 god håndfull rødbetsalat eller annen mini-salat

salt og kvernet pepper

olje og smør til steking

kokte poteter til servering om du vil

Fremgangsmåte

 

Salt og peppre fiskefiletene. Stek dem raskt i en varm stekepanne med litt olje og smør. Ta fisken ut av pannen og tilsett smøret.

Når smøret er nøttebrunt trekker du pannen til side og har i druer, kapers, litt kaperslake og gressløk. anrett fisken på tallerkener med druer og kapers-smør rundt omkring.

Pynt med salatblader og server.

 

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.