Dette trenger du:
310g hvit sjokolade
3 plater gelatin
2dl melk
3,5dl kremfløte
Slik gjør du:
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Hakk sjokoladen. Varm opp melken i en kjele. Kryst ut vannet av gelatinen og tilsett den i den varme melken. Hell 1/3 av den varme melken over sjokoladen og rør det godt sammen. Tilsett så resten av melken. Pisk kremfløten. Vend det inn i sjokoladeblandingen når den er blitt kald (30 grader). Hell over i former. Sett i fryseren til den er frosset. Cirka to timer. Må tas ut en time før servering.
Bringebærsaus:
250g bringebær
½ dl vann
80g sukker
½ vaniljestang
Litt sitronsaft
Kok opp bringebær, vann og sukker i en kjele. Del vaniljestangen, skrap ut kornene og legg det opp i kjelen. La koke på svak varme 10 minutter. Hell over i en blender og kjør i noen sekunder. Sil sausen gjennom en sikt. Smak til med sitronsaft.
Tips:
Bytt gjerne ut bringebær med jordbær. Sjokolademoussen kan serveres i glass, må da ikke fryses. Skal du ha moussen i form må den fryses slik at du får de ut av formen.