NRK Meny
Normal

Hvert skritt teller…

Nå skal vi ut og gå alle mann - og kvinner! Og en liten dings skal registrere hvor langt du går.

Jogge
Foto: Scanpix

1. september går startsskuddet for en ny kampanje som skal få selv de lateste av oss til å begynne å røre på seg.

Det er Landsforeningen for hjerte- og lungesyke som utfordrer oss til å gå 10.000 skritt om dagen, og med seg på laget har de fått med en rekke kjente personer.

Struttende skritt

En av kjendisene er Liv Grete Skjelbreid Poiree. Hun er struttende gravid og har full forståelse for alle som føler at de sitter fast i tidsklemma i stedet for å trene.

- Jeg sykler også gjerne på ergometersykkel, mens datteren min Emma ser på barne-tv, sier Skjelbreid Poiree.

Omringet av smilende ballongdamer med brosjyrer til forbipasserende tok Nitimens reporter en prat med damene om hvordan i all verden vi skal motiveres til å være med på dette.

 

Nitimens reporter midt i kampanjen
Foto: Pressebilder/ NHL

 - Det er ikke så mye som skal til, selv oppdaget jeg at jeg nesten fylte opp kvota bare ved å gå til nærbutikken, sier kampanje leder i NHL, Line Sander.

Liten dings

Skrittelleren er en liten hjelper på veien. Det er en liten dings du fester på deg som registrer hvert skritt du tar.

Helse og omsorgsminister Sylvia Brustad har allerede festet den på seg og kunne litt andpustent fortelle hvor langt hun hadde gått i dag.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK