Hopp til innhold

Hvert skritt teller…

Nå skal vi ut og gå alle mann - og kvinner! Og en liten dings skal registrere hvor langt du går.

Jogge
Foto: Scanpix

1. september går startsskuddet for en ny kampanje som skal få selv de lateste av oss til å begynne å røre på seg.

Det er Landsforeningen for hjerte- og lungesyke som utfordrer oss til å gå 10.000 skritt om dagen, og med seg på laget har de fått med en rekke kjente personer.

Struttende skritt

En av kjendisene er Liv Grete Skjelbreid Poiree. Hun er struttende gravid og har full forståelse for alle som føler at de sitter fast i tidsklemma i stedet for å trene.

- Jeg sykler også gjerne på ergometersykkel, mens datteren min Emma ser på barne-tv, sier Skjelbreid Poiree.

Omringet av smilende ballongdamer med brosjyrer til forbipasserende tok Nitimens reporter en prat med damene om hvordan i all verden vi skal motiveres til å være med på dette.

 

Nitimens reporter midt i kampanjen
Foto: Pressebilder/ NHL

 - Det er ikke så mye som skal til, selv oppdaget jeg at jeg nesten fylte opp kvota bare ved å gå til nærbutikken, sier kampanje leder i NHL, Line Sander.

Liten dings

Skrittelleren er en liten hjelper på veien. Det er en liten dings du fester på deg som registrer hvert skritt du tar.

Helse og omsorgsminister Sylvia Brustad har allerede festet den på seg og kunne litt andpustent fortelle hvor langt hun hadde gått i dag.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)