Hopp til innhold

Hvem tar siste stikk?

I Lyden av lørdag denne uken skal de fire siste deltakerne i ilden. Det blir folkemusikk mot pop, roots-bluegrass og pop/funk/soul/rock. Inger Lise Rypdal avgjør kandidatenes skjebne. 

Inger Lise Rypdal
Foto: Geir Evensen / NRK

Lørdag er det klart for siste kvalifiseringsrunde i Lyden av lørdag. 5 artister/band er allerede klare til å gå videre. Siste trener ut er Inger Lise Rypdal .

Dance With a Stranger

Dance With a Stranger kommer på besøk og spiller ”Everyone needs a friend sometime”, mens Inger Lise opptrer med låten ”Hans første under”.  I lørdagens sending blir det også gjensyn med samtlige trenere i programserien og vi får se høydepunkter fra de første programmene.

Hvem velger Inger Lise? 

Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland
Foto: Presse

Sytten år gamle Ingebjørg Bratland har siden hun som tiåring begynte å delta på kappleiker og opptre for folk med kveding, utmerket seg med sin sjeldne evne til å formidle folkeviser, ballader og stev. Vinjejenta, som sang tårer fram i øynene på kong Harald under 70-årsfeiringen i februar, har en fantastisk og særegen stemme. Hun har allerede rukket å bli et kjært tilskudd innen folkemusikken.

Nilsen / Aalberg

Nilsen / Aalberg
Foto: Stian Lysberg Solum

Steinkjersduoen Leif Terje Nilsen og Daniel Aalberg er to erfarne karer i trettiårene som de siste seks årene har reist rundt i hele Norge med Nilsen & Aalberg show. De har fantastiske stemmer som utfyller hverandre perfekt og har høstet strålende anmeldelser og elektrisk stemning for showene sine. Sjangermessig holder de seg til pop/musikaler.

Ida Jenshus

Ida Jenshus
Foto: Anders Aas (Pausefiskene - Steinkjer)

20 år gamle Ida Jenshus kommer også fra Steinkjer og har skrevet tekster og melodier fra hun var ni år. Som elleveåring begynte hun og spille gitar. Den målbevisste jenta skriver alle låtene sine selv. Hun er en allsidig vokalist, men viser større og større interesse for sjangeren bluegrass.

Gøran Pedersen

Gøran Pedersen
Foto: Rune Pettersen

Bodøværingen Gøran Pedersen har alltid vært tilhenger av musikk og har erfaring både som DJ i ungdomstiden og fra å synge i ulike band. 35 åringen har en hes og spesiell stemme, og viser en ekte kjærlighet til musikken sin. Han trives godt med de fleste stilarter/sjangre.

Hvem synes du fortjener å gå videre? Si din mening her!

Hvem som tar siste stikk ser du lørdag kl 20.20 på NRK1.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober