NRK Meny
Normal

Hvem tar høstens vakreste kystbilde?

Glad i å fotografere? Send oss ditt vakreste motiv fra Norgeskysten, og bli med i NRK.no's kystgalleri! En jury med bl.a. fotograf Knut Bry kårer det flotteste bildet, og vinneren får en DAB-radio fra NRK P2.

"Lofoten"

Foto: Knut Dreiås, Åfjord

Foto: Knut Dreiås, Åfjord

Denne høsten er det jakttid også for fotointeresserte! Den som fanger høstens vakreste kystmotiv på linsa vinner en DAB-radio fra NRK P2!

Norgeskysten med sine stupbratte fjell, sandstrender, blankskurte svaberg og værslitte brygger er definitivt vakker. Nå vil vi lage folkets eget kystgalleri, og oppfordrer herved alle til å sende oss sine egne blinkskudd fra linjen mellom fjord og hav og skoger og fjell. Fram til 30 november legger vi et bilde per deltager ut i NRK.no's kystgalleri.

Se de innsendte bildene her: NRK.no's Kystgalleri

Knut Bry i jury

Hav

Fra NRK.no's kystgalleri

Foto: Bjørn Leirvik. Mo i Rana

En jury bestående av den anerkjente kunst- og motefotografen Knut Bry og NRKs Kirsten Thorseth Poppe vil i begynnelsen av desember plukke ut det aller flotteste motivet, og vinneren får en DAB-radio fra NRK P2 i god tid før jul!  

NB- velg ut ditt aller beste bilde - vi legger ut kun et bilde per deltager!

Slik gjør du:

1. Mail oss bildet ditt/bildene dine i jpg. format til adressen kulturcruise@nrk.no

2. I mailen skriver du også: 

Navn på fotograf

Hvor og når er bildet tatt

Finn gjerne en tittel på motivet ditt 

Og: 5. - 16. november arrangeres NRK Kulturcruise, som er et samarbeid mellom NRK og Hurtigruten AS.  Du kan bli med på en fantastisk reise proppfull av kultur og natur - bl.a. skal fotograf Trym Ivar Bergsmo holde to foredrag ombord.

For informasjon om cruiset klikk her: Alt om NRK Kulturcruise

 

"Solkyss"
Foto: Roald Berg, Dalsgrenda

 

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS