NRK Meny
Normal

Hvem styrer TV-fotballen?

I vår skal det forhandles om en ny medieavtale for norsk fotball. Den forrige TV-avtalen kostet TV2 og Telenor 1 milliard kroner og har gitt oss mye fotball på TV. I denne utgaven av Kurer spør vi hva slags konsekvenser avtalen har fått for fotballdekninga.

Hør: Kurer 98: Hvem styrer TV-fotballen?

I programmet får du blant annet høre medieprofessor Knut Helland snakke om fotballens påvirkning på det fotballproduktet publikum får se.

TV2s og NRKs sportsredaktører Bjørn Taalesen og Øyvind Lund forteller om utfordringene ved å kjøpe rettigheter fra noen som vil påvirke redaksjonelle valg, og de snakker om hvordan de forholder seg til kravene.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.