Hvem får den blå fuglen?

Radioteatrets sending i P2 søndag er viet årets vinner av Blå fugl. Hvem prisvinneren er får du vite på fredag, da overrekker sjefen for landets største teater Yngvil Kiran ut den høythengende utmerkelsen.

Yngvil Kiran og den blå fuglen
Foto: Hege Fagerheim / NRK

Blå fugl er Radioteatrets pris til en skuespiller, komponist, dramatiker eller instruktør som har gjort en særlig innsats i året som har gått.

Med tanke på at kun de beste kreftene slipper til i studio på Marienlyst, når hørespill blir produsert, er konkurransen alltid beinhard.

- Imponerende og original

Det var tilfellet i år også, da juryen (les: Radioteatrets redaksjon) var samlet for å stemme over de nominerte.

- Jeg kan ikke si mye, sier en foreløpig hemmelighetsfull sjef for Radioteatret Yngvil Kiran.

- Men årets prisvinner er stimulerende, imponerende og original, røper hun.

Vinneren annonseres i Nitimen fredag kl. 10.08 og søndag kl 15.03 i P2 kan du høre et rykende ferskt program om og med vinneren, reaksjoner fra fredagens utdeling og små utdrag fra programmet som gjorde at vinneren fikk sin pris.

Kulturstrøm

  • Prestehumoren blir snillere

    Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

    Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
  • Får SOME-nekt av føderal dommer

    Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.