Hopp til innhold

Hvem får den blå fuglen?

Radioteatrets sending i P2 søndag er viet årets vinner av Blå fugl. Hvem prisvinneren er får du vite på fredag, da overrekker sjefen for landets største teater Yngvil Kiran ut den høythengende utmerkelsen.

Yngvil Kiran og den blå fuglen
Foto: Hege Fagerheim / NRK

Blå fugl er Radioteatrets pris til en skuespiller, komponist, dramatiker eller instruktør som har gjort en særlig innsats i året som har gått.

Med tanke på at kun de beste kreftene slipper til i studio på Marienlyst, når hørespill blir produsert, er konkurransen alltid beinhard.

- Imponerende og original

Det var tilfellet i år også, da juryen (les: Radioteatrets redaksjon) var samlet for å stemme over de nominerte.

- Jeg kan ikke si mye, sier en foreløpig hemmelighetsfull sjef for Radioteatret Yngvil Kiran.

- Men årets prisvinner er stimulerende, imponerende og original, røper hun.

Vinneren annonseres i Nitimen fredag kl. 10.08 og søndag kl 15.03 i P2 kan du høre et rykende ferskt program om og med vinneren, reaksjoner fra fredagens utdeling og små utdrag fra programmet som gjorde at vinneren fikk sin pris.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)