Hopp til innhold

Hvem er trenernes favoritter?

Lørdag konkurrerer åtte artister/band om to plasser videre mot finalen i Lyden av lørdag. Hvem imponerer trenerne mest?

Dag Ingebrigtsen, Tore Strømøy, Plumbo, Helge Toft, Tinkerbells og Roger André Raknes
Foto: Magnus Due-Tønnesen / NRK

De to foregående lørdagene er tre artister/band kvalifisert til gruppespillet i Lyden av lørdag.

I lørdagens sending er det Dag ”Forelska i lærer´n” Ingebrigtsen  og dansebanddronningen Jenny Jenssen  som tar på seg trenertrøya og skal velge lag.

Vi får et gjensyn med åttitallsslageren ”Forelska i lærer´n” og Jenny Jenssen synger låta ”Æ elske dæ”.

I Lyden av lørdag får vi se hvem de to trenerne faller for.

Forelska i…

Det er fire ulike band/artister Dag må velge mellom. Er han en rockens mann eller er det kanskje country som ligger hans hjerte nærmest?

Plumbo

Plumbo
Foto: G A Foto

Vestfoldguttene Plumbo spiller folkelig poprock og består av Lars-Erik Blokhus, Tommy Elstad, Nils-Magne Pettersen og Lasse Rønningen.  På kort tid er Plumbo blitt et meget populært liveband og de har allerede to norsktopphiter bak seg ( ”Rir av sted” og ”Engel”) Spillegleden smitter over på publikum når bandet spiller. Nå er gutta klare for å sjarmere hele Norges befolkning.

Helge Toft

Helge Toft
Foto: Haakon Nordvik

Helge Toft har sunget siden han var liten og begynte i band i attenårsalderen. Han var med å starte bandet Månen i 1990, som siden har gitt ut to album.

36-åringen jobber som kulturarbeider på Gamle Slaktehuset og står bak Rockfest Haugesund sammen med Tom Erik Anfinsen. Vil Popkongen i Haugesund overta den nasjonale poptronen?

Tinkerbells

Tinkerbells
Foto: Vibeke Hansen

Tinkerbells er en en country jentetrio fra Fredrikstad, bestående av Aina Beate Gundersen, Cathrine Iren Iversen og Renate Gjerløw Larsen. De har bred musikalsk erfaring fra kor, musikaler, teateroppsetninger og øvrige kulturarrangementer i Fredrikstadregionen. Jentene i trettiårene spiller musikk med fellesnevner i countrysjangeren, men som har både rock og pop i seg. Musikkgleden er stor for jentene som nå tar sikte på ”å underholde Norge”.

Roger André Raknes

Roger André Raknes
Foto: Fame Foto Trondheim

34-årige Roger André Raknes kommer fra Trondheim og er inspirert av amerikansk country. Han begynte å spille som 13-åring, men det er først de fem-seks siste årene han virkelig har jobbet med musikken. Roger André er soloartist, men har eget backingband ved navn Urban Cowboys . Nå ønsker den tøffe artisten med den solide stemmen vise hva han kan og underholde et langt større publikum!

 

Hvem spiller på lag med Jenny?

Jenny Jenssen
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Er Jenny tro mot dansebandsjangeren, eller vil countryartisten Emma eller folkemusikeren Lillebror bli med på laget?

Lillebror Vasaasen

Lillebror Vasaasen
Foto: Tove Brovold Vasaasen

Lillebror Vasaasen er en av de fremste toraderspillerne i Norge og Norden, men det er ikke bare toraderen han behersker. Trekkspill, munnharpe og sang trakteres også av folkemusikeren fra Vallset i Hedmark. Foruten å spille, har Lillebror skrevet mye musikk på bestilling, blant annet til bispevisitas og teaterstykker.Han jobber som frilans musiker, og har spilt konserter i Europa og USA.

Leif Roar Øyås

Leif Roar Øyås
Foto: Studio-H, Tor Arne Hansen

Flykaptein Leif Roar Øyås startet sin musikalske karriere på trompet i skolekorpset og har vært med i band siden 1969/70. Leif Roar skriver låter til sitt eget band, Red Fox som har holdt på i flere perioder siden syttitallet, men også til andre band. Sjangermessig er det danseband/pop femtiåringen fra Trondheim brenner for.

Berit ”Emma”Forsmo

Berit "Emma" Forsmo
Foto: Helge Jørgensen

Emma er født og oppvokst i Grane kommune. Hun har alltid holdt på med musikk og som tolvåring ble hun fast medlem i familiens orkester, Stradivarius. Det var imidlertid først som 40-åring fembarnsmoren og markedskonsulenten fra Mosjøen platedebuterte med ”Ho Emma” - countrylåter på norsk. Hun har spilt på en rekke festivaler og andre typer arrangementer og elsker gleden av å spille sammen med gode musikere og skape liv og stemning.

Sogns

Sogns
Foto: Nils Terje Bakken

Sogns danseorkester består av seks menn i aldreren 21-54; Geir Aage Sogn, Anders Grøndalen, Espen Hagen Olsen, Kim Kjærsgård Nielsen, Martin Haugen og Aage Sogn.

Dansebandet kommer opprinnelig fra Dokka, men de har medlemmer fra flere kanter av distriktet. Sogns har et variert reportoar og har rukket å bli et ettertraktet danseband siden oppstarten i 2005. Det er fulle hus og god stemning når Sogns spiller opp til dans.

 

Hvem velger Dag og Jenny?  Svaret får du lørdag kl 20.20 på NRK1.

Hvem synes du burde gå videre? Si din mening her.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober