Hopp til innhold

Hvem er Jørns favoritt?

Lørdag er det endelig premiere på Lyden av lørdag! Jørn Hoel skal velge én favoritt blant fire band/artister, hvem velger han?

Deltagere i Lyden av lørdag, 15.09.07
Foto: Magnus Due-Tønnessen / NRK

Lørdag er det klart for før første program av Lyden av lørdag, der programleder Tore Strømøy i løpet av høsten skal hjelpe nye, folkekjære artister frem i lyset.

I kvalifiseringsrundene de neste fire lørdagene vil seks trenere velge en favoritt blant fire band/artister.  Bli kjent med alle trenerne her

Jørn Hoel

I tillegg får vi se Jørn Hoel opptre selv, med låten 'Kommer alt, kommer du'.

Foto: Geir Evensen / NRK

Som første trener ut, skal Jørn Hoel lørdag velge ut en favoritt blant fire dyktige band/musikere, og guide den utvalgte på veien mot en artistkarriere.

Hvordan foregår utvelgelsen? Her er konkurransereglene.

Her er lørdagens deltakere

Heimalanne
Foto: Brecht Foto

Heimalanne´

Folkerock/roots på strilsk

Heimalanne´ består av fem menn i alderen 47 til 54 år fra Bergensområdet og er satt sammen av musikere med lang fartstid i ulike band: Arne Bøe (vokal, gitar), Dag Atle Håland (gitar, mandolin, vokal), Skjalg Kaspersen, Thor-Inge Stokke (trommer) og Bucky Aasheim (gitar, vokal).

Bandet ble etablert i 1997 og markerte seg raskt med sin særegne musikkstil, som passer godt både til konserter og dans. Heimalanne´ skriver låtene sine selv og fremfører på ekte striledialekt.

Gruppen har opparbeidet seg et rykte som et kjempebra liveband med høy stemning og allsang på konsertene. De slapp sitt første album høsten 99 og har lang fartstid på Norsktoppen.

Too Far Gone
Foto: Lars Harald J. Kristiansen / Adresseavisen

Too Far Gone

Countryrock på trøndersk

Fra Ler i Sør-Trøndelag kommer Too Far Gone, bestående av fem dyktige musikere i alderen 26-38 år; Børge Rømma (vokal), Magne Kollstrøm (bass), Roar Øien (gitar), Ola Øien (gitar) og Anders Stensås (trommer).

Too Far Gone er omtalt som Norges beste countryrock-band, og slo for alvor igjennom i 1998 med hiten ”Zetor`n” fra plata ved samme navn. Siden har de gitt ut fire plater til, sist i 2006.

Bandet kjennetegnes ved et ekstremt høyt energinivå, humør og livsglede som smitter over på publikum. Det er derfor ikke uvanlig med allsang og fullt dansegulv på konsertene deres.

 

Stine Nilsen
Foto: Promo

Stine Nilsen

Country og dansebandvokalist

 Trebarnsmoren Stine Nilsen kommer fra Valle i Møre og Romsdal og har etter hvert opparbeidet seg et rykte som en dyktig countryvokalist i sitt nærmiljø. Etter et opphold på 5-6 år, har hun nå startet sitt eget Stine Nilsen Band.

Stine har et nært og kjært forhold til countrymusikk og repertoaret springer fra Patsy Cline, Shania Twain, Eva Cassidy, Vince Gill til Willie Nelson, Eagles, Creedence og Beatles. 32-åringen elsker å stå på scenen og drømmer om å få jobbe med musikk på heltid. Når hun ikke spiller er hun glad i å reise og å dra på fjellturer.

 

Thomas Brøndbo
Foto: Eivind Berre

Thomas Brøndbo

Trøndersk voksenpop

Førskolelæreren Thomas Brøndbo står ikke tilbake for sine mer kjente brødre i DDE når han nå deltar i Lyden av lørdag. Han har allerede en lang musikkarriere bak seg, som medlem i ulike band og prosjekter i Namsos.

Med Namsosbandet Sex Gale Menn fikk Thomas platekontrakt og popstjernestatus i Midt-Norge, men det var med debut-ep´en ”Du sa æ va en drøm” i 2006 at han virkelig fikk sitt gjennombrudd. Låta har truffet det norske folk midt i hjertet og gikk rett inn på andreplass på Norsktoppen og ble liggende øverst i 12 uker. Med deltakelse i Lyden av lørdag håper han å ta steget opp til der han virkelig ønsker å være.

Hvem vil Jørn velge? Følg med lørdag 15. september kl. 20.20!

Hvem mener du bør vinne? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober