Hvem er årets morsomste?

På Komiprisen 2014 kan du være med å bestemme hvem som er årets morsomste komiker. Se hvem de nominerte håper vinner og hvordan de mobiliserer for å sikre seg seieren.

Årets morsomme

Årets nominerte til publikumsprisen: Bjarte Tjøstheim, Thomas Giertsen, John Brungot, Pernille Sørensen, Bård Tufte Johansen og Lene Kongsvik

Lørdag 6. september klokken 20.55 skal NRK 1 sende prisutdelingen Komiprisen. Vidar Magnussen, kjent fra «Underholdningsvadelingen» og «Side om side», skal lede direktesendingen fra Chateau Neuf i Oslo.

En av de gjeveste kategoriene er publikumsprisen, som avgjøres ved hjelp av stemmer fra nettopp publikum.

Komiprisen 2014 KOMIPRISEN 2014

Vidar Magnussen, som tidligere har vunnet prisen for årets nykommer, skal lede sendingen fra Chateau Neuf.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Årets nominerte er John Brungot, Thomas Giertsen, Bård Tufte Johansen, Lene Kongsvik, Pernille Sørensen og Bjarte Tjøstheim.

Skeptisk til vinnersjansene

Bård Tufte Johansen, kjent fra blant annet Åpen Post og Team Antonsen, er nominert for standup showet «Mann 44», som har høstet gode kritikker.

Johansen er også nominert i kategoriene «Årets mannlige scenekomiker» og «Årets standupkomiker», men er skeptisk til vinnersjansene i publikumskategorien. Grunnen er at han ikke er flink nok til å skryte av seg selv overfor dem som stemmer.

– Jeg anser dette som et tapt slag. Jeg tilhører jo den ironiske generasjonen og klarer ikke å skryte av meg selv. Det er de yngre mye flinkere til, sier Bård Tufte Johansen.

Han synes det er mange bra folk blant konkurrentene, men sier han holder en knapp på Thomas Giertsen.

Ropert og brevduer

Pernille Sørensen vant prisen i 2005, og vil gå offensivt til verks for å vinne Publikumsprisen igjen.

– Her i Sørkedalen, hvor jeg bor, er det jo så tregt nett mange steder at jeg har mobilisert ved hjelp av ropert, brevduer og landpostbud for å nå inn til potensielle stemmegivere innerst i dalen, sier hun.

Nasjonalt har hun satset på noe av det samme konseptet.

– Jeg prøver å gjøre det litt mer personlig enn å legge meg selv ut på anbud, sier denne kandidaten til prisen som årets morsomste.

Pernille Sørensen, som er nominert for innsatsen i NRKs situasjonskomedie «Side om side», er fan av alle de andre kandidatene.

– De får alle en stemme hver, sendt med flaskepost ned Sørkedalselven, for å være sikker på at de når frem i tide.

– Skikkelig, skikkelig gæren

Lene Kongsvik, som for tiden er aktuell med nytt soloshow, har ingen planer om å mobilisere for å skaffe seg stemmer. Hun er nominert for humorserien «Costa del Kongsvik», hvor hun selv spiller alle karakterene.

Av de andre nominerte, er det en som får henne til å le ekstra mye.

– Jeg er nominert med masse fabelaktig flinke og kule folk, men har en «soft-spot» for John Brungot. Da jeg så ham som Siv Jensen i showet «Stoltentann» i Grimstad i 2009 fikk jeg sjokk og latterbrokk, og etter det har jeg vært en fan. Han er skikkelig, skikkelig gæren!

Brungot er også favoritten til Bjarte Tjøstheim, som ble nominert etter innsatsen på «Underholdningsavdelingen» hvor han blant annet jobber med Komiprisens programleder Vidar Magnussen.

– Jeg har ingen planer om å mobilisere for å få stemmer. Jeg tar det heller som det kommer. Hvis jeg selv skulle ha stemt, ville min stemme gått til John Brungot, sier Tjøstheim.

– Flaut og skammelig

Selv om han er forhåndsfavoritten til flere av de andre komikerne, er det ikke spesielt viktig for John Brungot å vinne.

– Det viktigste er ikke å vinne, men å delta. Det har jeg lært, sier han. Brungot synes de mednominerte er morsomme alle sammen.

Thomas Giertsen er nominert for tredje sesong av situasjonskomedien «Helt Perfekt». Han har ikke planer om å legge ned en innsats for å sikre seg seieren.

– Jeg kan ikke jo ikke holde på å drive noen kampanje på Facebook-profilen min. Det ville være flaut og skammelig.

Det er tydeligvis gjensidig respekt mellom Giertsen og Bård Tufte Johansen.

– Jeg syns Bård Tufte Johansen har vært morsomst i år. Det han gjør på standup scenen om dagen er oppsiktsvekkende bra!

Du kan allerede nå begynne å stemme på din favorittkomiker.

De nominerte til årets publikumpris på Komiprisen 2014.

Kulturstrøm