Hopp til innhold
Quiz

Hva vet du om ny, norsk musikk?

Denne uken fordeles 24 Spellemann-statuetter til norske artister. Men hvor mye har du fått med deg fra norsk musikkliv det siste året?

 Malin Pettersen
Foto: ROBIN BOEE / ROBIN BOEE

1/10

Dagny
Foto: Hjem til jul

Dagny er nominert i kategorien Årets låt med hiten «Somebody». Men hvor i Norge er hun fra?

2/10

Cezinando under Spellemannprisen 2017
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

På dette tre år gamle bildet har artisten Cezinando akkurat innkassert en Spellemann i klassen Urban. Og i år er han nominert til fire priser – flest av alle. Men hva er hans fulle navn?

3/10

z

For ordens skyld: Bildet fra opptredenen på Lindmo er manipulert.

Hvem synger på duetten «Hvis verden», som er nominert til Spellemann i kategorien Årets låt?

4/10

TIX i portrettet som kommer på NRK 2. påskedag.
Foto: NRK

Tix har tatt Norge med storm, og er i år nominert med to låter i kategorien Årets låt under Spellemann. Den ene heter «Karantene». Hva heter den andre?

5/10

 Malin Pettersen
Foto: ROBIN BOEE / ROBIN BOEE

Hun vant Spellemannprisen i klassen country for to år siden, og er nominert på nytt i år. Hva heter hun?

6/10

Eldbjørg Hemsing
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Eldbjørg Hemsing ble tidligere denne uka tildelt Spellemann i sjangeren klassisk for sin tolkning av Edvard Grieg-sonater. Hva slags instrument spiller hun?

7/10

Sondre Lerche
Foto: Javier Auris

Det deles ikke ut pris for Årets album under året Spellemann. Men om de hadde gjort det, hadde denne Sondre Lerche-plata fra i fjor antakelig vært nominert.

8/10

Ugbad Musti

Musti er nominert til Spellemann i klassene Hiphop og Årets gjennombrudd. En av låtene hennes har navn etter en tidligere norsk statsminister. Hvem?

9/10

Motorpsycho
Foto: Kyrre Lien / NTB

Hans Magnus Ryan er gitarist i det som kanskje er landets mest produktive og respekterte band. De fikk sin første Spellemann-nominasjon i 1993, og er i år nominert for fjortende gang. Hva heter de?

10/10

EHI
Foto: Universal Music

Spellemann-nominerte EHI fra Stovner i Oslo kom med sitt debutalbum i fjor. Der hyller han 90-tallet og en av de mest populære soulsangerne det tiåret. Hva heter plata?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Her får du et utvalg av artistene og musikken som er nominert Spellemannprisen i 2020, fra Dagny, Malin Pettersen og Sondre Lerche til TORA, Musti og Sebastian Zalo.

Her får du et utvalg av artistene og musikken som er nominert Spellemannprisen i 2020, fra Dagny, Malin Pettersen og Sondre Lerche til TORA, Musti og Sebastian Zalo.

Får du ikke nok av norsk musikk? Les denne med 100 tips om norsk musikk!

Les også: Disse har fått Spellemann så langt

Kulturstrøm

 • Furuholmen beklager stikk til norsk presse

  A-ha avlyste lørdag konserten i Oslo etter at Morten Harket fikk akutt betennelse i stemmebåndene.

  Bandmedlem Magne Furuholmen beklaget på Instagram til fansen at de måtte avlyse og skrev samtidig ironisk: «Mange takk til norsk presse som endelig skriver om turneen, uten å nevne utsolgte show og glade fans over hele verden».

  Nå beklager han stikket og sier at en fri og uavhengig presse er kritisk for at samfunnet skal fungere. «Det siste verden trenger er en ny superpriviligert, sutrende popstjerne som sier stakkars meg.»

  Magne Furuholmen utenfor den samiske paviljongen under åpningen av Venezia-biennalen 2022
  Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.