Hopp til innhold
Quiz

Hva vet du om ny, norsk musikk?

Denne uken fordeles 24 Spellemann-statuetter til norske artister. Men hvor mye har du fått med deg fra norsk musikkliv det siste året?

 Malin Pettersen
Foto: ROBIN BOEE / ROBIN BOEE

1/10

Dagny
Foto: Hjem til jul

Dagny er nominert i kategorien Årets låt med hiten «Somebody». Men hvor i Norge er hun fra?

2/10

Cezinando under Spellemannprisen 2017
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

På dette tre år gamle bildet har artisten Cezinando akkurat innkassert en Spellemann i klassen Urban. Og i år er han nominert til fire priser – flest av alle. Men hva er hans fulle navn?

3/10

z

For ordens skyld: Bildet fra opptredenen på Lindmo er manipulert.

Hvem synger på duetten «Hvis verden», som er nominert til Spellemann i kategorien Årets låt?

4/10

TIX i portrettet som kommer på NRK 2. påskedag.
Foto: NRK

Tix har tatt Norge med storm, og er i år nominert med to låter i kategorien Årets låt under Spellemann. Den ene heter «Karantene». Hva heter den andre?

5/10

 Malin Pettersen
Foto: ROBIN BOEE / ROBIN BOEE

Hun vant Spellemannprisen i klassen country for to år siden, og er nominert på nytt i år. Hva heter hun?

6/10

Eldbjørg Hemsing
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Eldbjørg Hemsing ble tidligere denne uka tildelt Spellemann i sjangeren klassisk for sin tolkning av Edvard Grieg-sonater. Hva slags instrument spiller hun?

7/10

Sondre Lerche
Foto: Javier Auris

Det deles ikke ut pris for Årets album under året Spellemann. Men om de hadde gjort det, hadde denne Sondre Lerche-plata fra i fjor antakelig vært nominert.

8/10

Ugbad Musti

Musti er nominert til Spellemann i klassene Hiphop og Årets gjennombrudd. En av låtene hennes har navn etter en tidligere norsk statsminister. Hvem?

9/10

Motorpsycho
Foto: Kyrre Lien / NTB

Hans Magnus Ryan er gitarist i det som kanskje er landets mest produktive og respekterte band. De fikk sin første Spellemann-nominasjon i 1993, og er i år nominert for fjortende gang. Hva heter de?

10/10

EHI
Foto: Universal Music

Spellemann-nominerte EHI fra Stovner i Oslo kom med sitt debutalbum i fjor. Der hyller han 90-tallet og en av de mest populære soulsangerne det tiåret. Hva heter plata?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Her får du et utvalg av artistene og musikken som er nominert Spellemannprisen i 2020, fra Dagny, Malin Pettersen og Sondre Lerche til TORA, Musti og Sebastian Zalo.

Her får du et utvalg av artistene og musikken som er nominert Spellemannprisen i 2020, fra Dagny, Malin Pettersen og Sondre Lerche til TORA, Musti og Sebastian Zalo.

Får du ikke nok av norsk musikk? Les denne med 100 tips om norsk musikk!

Les også: Disse har fått Spellemann så langt

Kulturstrøm

  • Fargekomponisten

    – Harriet Backer var en glimrende tegner med en klar formsans. Det er likevel er ingen tvil om at det som gjør henne til en av Nordens fremste malere, er evnen til å spille ulike fargenyanser og klanger ut mot hverandre og skildre lysets virkninger, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om den nye utstillingen på Nasjonalmuseet i Oslo.

  • Operapremiere i Stockholm utsettes etter at scenearbeider døde

    Svenske arbeidsmiljømyndigheter har beordret arbeidsstopp ved Kungliga Operan i Stockholm, der en scenearbeider falt 13 meter ned og døde.

    Det betyr at urpremieren på operaen «Melancholia», basert på Lars von Triers film utsettes til senere i oktober.

    Nå er det forbudt å arbeide på balkongene over scenen, der rekkverkene må gjøres 20 centimeter høyere. Medarbeiderne har ofte strukket seg over disse rekkverkene for å jobbe, ifølge Sveriges Radio.