Quiz

Hva vet du om ny, norsk musikk?

Denne uken fordeles 24 Spellemann-statuetter til norske artister. Men hvor mye har du fått med deg fra norsk musikkliv det siste året?

 Malin Pettersen
Foto: ROBIN BOEE / ROBIN BOEE

1/10

Dagny
Foto: Hjem til jul

Dagny er nominert i kategorien Årets låt med hiten «Somebody». Men hvor i Norge er hun fra?

2/10

Cezinando under Spellemannprisen 2017
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

På dette tre år gamle bildet har artisten Cezinando akkurat innkassert en Spellemann i klassen Urban. Og i år er han nominert til fire priser – flest av alle. Men hva er hans fulle navn?

3/10

z

For ordens skyld: Bildet fra opptredenen på Lindmo er manipulert.

Hvem synger på duetten «Hvis verden», som er nominert til Spellemann i kategorien Årets låt?

4/10

TIX i portrettet som kommer på NRK 2. påskedag.
Foto: NRK

Tix har tatt Norge med storm, og er i år nominert med to låter i kategorien Årets låt under Spellemann. Den ene heter «Karantene». Hva heter den andre?

5/10

 Malin Pettersen
Foto: ROBIN BOEE / ROBIN BOEE

Hun vant Spellemannprisen i klassen country for to år siden, og er nominert på nytt i år. Hva heter hun?

6/10

Eldbjørg Hemsing
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Eldbjørg Hemsing ble tidligere denne uka tildelt Spellemann i sjangeren klassisk for sin tolkning av Edvard Grieg-sonater. Hva slags instrument spiller hun?

7/10

Sondre Lerche
Foto: Javier Auris

Det deles ikke ut pris for Årets album under året Spellemann. Men om de hadde gjort det, hadde denne Sondre Lerche-plata fra i fjor antakelig vært nominert.

8/10

Ugbad Musti

Musti er nominert til Spellemann i klassene Hiphop og Årets gjennombrudd. En av låtene hennes har navn etter en tidligere norsk statsminister. Hvem?

9/10

Motorpsycho
Foto: Kyrre Lien / NTB

Hans Magnus Ryan er gitarist i det som kanskje er landets mest produktive og respekterte band. De fikk sin første Spellemann-nominasjon i 1993, og er i år nominert for fjortende gang. Hva heter de?

10/10

EHI
Foto: Universal Music

Spellemann-nominerte EHI fra Stovner i Oslo kom med sitt debutalbum i fjor. Der hyller han 90-tallet og en av de mest populære soulsangerne det tiåret. Hva heter plata?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Her får du et utvalg av artistene og musikken som er nominert Spellemannprisen i 2020, fra Dagny, Malin Pettersen og Sondre Lerche til TORA, Musti og Sebastian Zalo.

Her får du et utvalg av artistene og musikken som er nominert Spellemannprisen i 2020, fra Dagny, Malin Pettersen og Sondre Lerche til TORA, Musti og Sebastian Zalo.

Får du ikke nok av norsk musikk? Les denne med 100 tips om norsk musikk!

Les også: Disse har fått Spellemann så langt

Kulturstrøm

 • Gullrutens fagpriser delt ut

  «Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld.

 • KORK kårer unge komponister

  Skapia er en komposisjonskonkurranse som involverer tusenvis av skolebarn og -ungdom fra hele landet. Vinnerne kåres og får verket sitt fremført av KORK i en festkonsert direkte fra NRK Store studio kl. 12. Margrethe Røed er programleder.

  Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed
 • 10 millioner til filmer

  Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien.

  – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding.

  Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020.

  Kinovisning er tradisjonelt den viktigste inntektskilden for norsk spillefilm. Kinoinntektene fra én film vil i mange tilfeller være avgjørende for produsentens drift og for å kunne sette nye prosjekter i gang.

  Produsenter som hadde satt opp filmer for visning på kino i mars 2020 ble rammet av nedstengingen av samfunnet. Etter hvert åpnet kinoene, men med betydelig redusert kapasitet. Når kinoene igjen fikk åpne opp, ble flere filmer satt opp på tross av strenge restriksjoner. Disse filmene vil kunne få noe av de tapte billettinntektene fra kinovisning kompensert.

  – Jeg er glad for at vi med denne ordningen kan hjelpe filmprodusenter som ble rammet av stengte kinoer i mars 2020. Vi ser også at det kan være behov for å kompensere filmer som ble satt opp på kino i perioden med strenge restriksjoner på kapasitet, før stimuleringsordningen kom på plass 1. oktober 2020, sier Abid Raja.

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB