NRK Meny
Normal

Hva herrer helst vil ha!

Finn Bjelke gir deg sine forhåndstips om hva Herrer ønsker seg til jul.

Julegaver
Foto: Scanpix / SCANPIX

Er du i tvil om hva du skal gi bort til jul?

Her er et par forslag fra Finn. Høyst subjektivt og forutinntatt selvfølgelig, noe annet skulle virkelig tatt seg ut!

 

Norske plater:

Airbag: Sounds That I Hear

Norsk prog som "alle" sier ligner på Pink Floyd, men som likevel har sitt eget særpreg. Hvis du liker prog'en din drømmende, flytende og myk uten å bli teflonaktig er Airbag bandet for deg. Anbefales på det aller, aller varmeste!

Frank Hammersland: So Easily Distracted

Som så mye av det hr. Hammersland gjør, er dette feiende flott , men likevel passe skakt og skjevt så popmusikken fester seg som et utrolig irriterende utslett på innsiden av låret.

 

Kvinnenisse

En nisse vi kan like!

Foto: DAN MATERNA / AFP

King Midas: Sorry

En frekk blanding av Zaine Griff, Duffo og Roxy. Det holder det!

Utenlandske plater:

Richard Hawley: Ladys Bridge

Hvis ikke denne er juletrefot i år, er det noen som ikke har gjort jobben sin. This year the streets are ours. Årets pliktkjøp!!

Ian Hunter: Shrunken Heads

Gleden over at gamle helter fremdeles leverer, overskygges bare av det faktum at Ian Hunter er vår mann i alle sammenhenger. Et fyrtårn i et musikalsk hav av platt middelmådighet. Fantastisk!

Wilco: Sky Blue Sky

Noen ganger er det like greit å gjøre det man kan best. Og Wilco er ganske gode til å være best. Som forventet - heldigvis!

DVD:

"Help!" er kommet i remastered form. Hva mer kan du forlange? Blod? Denne fortjener du!

 

God gavejul med gode julegaver!

 

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller