Normal

Huskesang for førstehjelp: Tretti To

Det veldig nyttig at også barn vet litt om førstehjelp. Hør Solveig synge sangen med alt du trenger å vite for å kunne redde en skadet person.

Solveig Hareide

SYNGER UT OM FØRSTEHJELP: Solveig Hareide har laget en sang som kan hjelpe deg å redde liv.

Foto: NRK

Sangen heter "Tretti! To!", og tittelen hjelper deg å huske at det må trykkes 30 ganger på brystet og pustes 2 ganger gjennom munnen på den skadede. Dette kalles hjerte- og lungeredning. Slik skal man holde på til ambulansen kommer.

SE VIDEO: Huskesang for førstehjelp: "Tretti! To!"


Du kan også laste ned sangen som podcast.: http://podkast.nrk.no/program/newton.rss


Eller last ned sangen til din PC ved å høyreklikke på lenka og velg"Lagre som": Tretti to

Lær førstehjelp med Solveig

Solveig er på besøk hos AMK-sentralen i Trondheim og her får hun vite alt hun trenger for å kunne redde en skadet person. Hvordan sjekker hun om pasienten puster? Er han bevisstløs? Når skal man ringe 113, og har du hørt om stabilt sideleie? Se hele saken: Lær hvordan du kan redde liv


Solveig Hareide

RING 113 FOR AMBULANSE: Solveig Hareide har laget en huskesang for førstehjelp. Dersom den skadede ikke puster, ring først 113 og start deretter hjerte- og lungeredning.

Foto: NRK
Solveig Hareide

ØVER: Solveig Hareide øver seg på hjerte- og lungeredning på en dukke. Mens du venter på ambulansen, skal du trykke 30 ganger på brystet og blåse luft inn i munnen 2 ganger. Gjenta dette til det kommer hjelp.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Mochimo svarer om designtyveri

    Mochimo svarer på anklagen om å kopiere den norske designeren Edda Gimnes i sin nye kolleksjon. «Det har vært en lang tradisjon for trompe-l´æil (Red.anm: illusjonsmaling) hos Moschino», står det i Mochimos pressemelding etter sterke reaksjoner om plagiat. «Merkelig lik», mener Melk & Honning, som var først ute med saken i Norge.

    Edda Gimnes og Mochino
    Foto: / Instagram
  • Ny sesong av «Making a Murderer»

    True Crime-serien «Making a Murderer» er i oktober tilbake på Netflix med sesong to. Den andre sesongen på ti episoder vil følge Steven Avery og nevøen Brendan Dasseys ankesaker. Begge er dømt for drap og voldtekt av den 25 år gamle fotografen Theresa Hallbach. (NTB)

Flere kulturnyheter