NRK Meny
Normal

Huskesang for førstehjelp: Tretti To

Det veldig nyttig at også barn vet litt om førstehjelp. Hør Solveig synge sangen med alt du trenger å vite for å kunne redde en skadet person.

Solveig Hareide

SYNGER UT OM FØRSTEHJELP: Solveig Hareide har laget en sang som kan hjelpe deg å redde liv.

Foto: NRK

Sangen heter "Tretti! To!", og tittelen hjelper deg å huske at det må trykkes 30 ganger på brystet og pustes 2 ganger gjennom munnen på den skadede. Dette kalles hjerte- og lungeredning. Slik skal man holde på til ambulansen kommer.

SE VIDEO: Huskesang for førstehjelp: "Tretti! To!"


Du kan også laste ned sangen som podcast.: http://podkast.nrk.no/program/newton.rss


Eller last ned sangen til din PC ved å høyreklikke på lenka og velg"Lagre som": Tretti to

Lær førstehjelp med Solveig

Solveig er på besøk hos AMK-sentralen i Trondheim og her får hun vite alt hun trenger for å kunne redde en skadet person. Hvordan sjekker hun om pasienten puster? Er han bevisstløs? Når skal man ringe 113, og har du hørt om stabilt sideleie? Se hele saken: Lær hvordan du kan redde liv


Solveig Hareide

RING 113 FOR AMBULANSE: Solveig Hareide har laget en huskesang for førstehjelp. Dersom den skadede ikke puster, ring først 113 og start deretter hjerte- og lungeredning.

Foto: NRK
Solveig Hareide

ØVER: Solveig Hareide øver seg på hjerte- og lungeredning på en dukke. Mens du venter på ambulansen, skal du trykke 30 ganger på brystet og blåse luft inn i munnen 2 ganger. Gjenta dette til det kommer hjelp.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Mistenker ikke noe kriminelt

    Politiet i Oman sier til SVT at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt knyttet til den svenske DJ-en og produsenten Aviciis (28) dødsfall. – Vi har all informasjon, og vi vet hva som har skjedd. Vi mistenker ikke noe kriminelt.