NRK Meny
Normal

Hunter - episode 6

Fredsforhandlingene i Sør-Afrika er i full gang. Møtene ledes av Øystein Sæther, som får hendene fulle med mistenksomme parter på hver sin side av bordet.

Delegasjonen kommer til Afrika
Foto: Øystein Hillestad / NRK

Situasjonen blir ikke lettere av at eks-kona Isabel Ferreira dukker opp på en mottakelse i den norske ambassaden.

Hunter II - Episode 6 I Sør-Afrika er også Bjørn Rønningen og Ulrik Berg. De følger Øystein Sæther tett og bruker enhver pause i forhandlingene til å komme tettere innpå den pressede diplomaten.

Bjørn Rønningen og Øystein Sæther

Bjørn Rønningen og Ulrik Berg fortsetter etterforskningen i Afrika.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Trusler og rykter

Ulrik Berg og Øystein Sæther

Øysten Sæther er under press.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Hjemme i Norge prøver Gisela å få mer informasjon ut av Solveig Melby. Solveig forteller om Isabel Ferreiras brev, og truslene om å spre rykter om at ektemannen har vært innblandet i smugling av diamanter som har vært betaling for våpen.

Hun sier at hun sendte brevet videre til faren tre dager før han ble drept. Men det er tydelig at Solveig ikke forteller hele sannheten.

Hva er det hun skjuler?

Og hvorfor er hun redd?

Hva har Høgberg på Sæther?

Cato Bredesen og Mads Høgberg

Mads Høgberg må møte i retten.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Samtidig snører nettet seg tettere sammen rundt forretningsadvokaten Mads Høgberg. Han jobber for Tangen-gruppen, som er i samtaler om fusjon med et oljeselskap i Nigeria, og det virker som om ikke alle sider av denne fusjonen tåler offentlighetens lys.

Men greier Hunter å finne noen forbindelse mellom Høgberg og Tangen-gruppens interesser i Afrika på den ene siden, og Øystein Sæther og drapet på Georg Melby på den andre?

Stadig vanskeligere for Gisela

For Gisela blir situasjonen stadig vanskeligere. Hun har lekket etterforskningsmateriale til Jonna og medhjelperne hans for å redde Dan og betale ”gjelden” sin, men det blir etter hvert mer og mer klart for henne at hun må ta noen drastiske grep for å komme ut av Jonnas klør…

Gisela og Jonna

Gisela er i Jonnas klør, og skjønner at hun må ty til drastiske virkemidler for å komme fri.

Foto: Øystein Hillestad / NRK


Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.