Hopp til innhold

Hunter - episode 6

Fredsforhandlingene i Sør-Afrika er i full gang. Møtene ledes av Øystein Sæther, som får hendene fulle med mistenksomme parter på hver sin side av bordet.

Delegasjonen kommer til Afrika
Foto: Øystein Hillestad / NRK

Situasjonen blir ikke lettere av at eks-kona Isabel Ferreira dukker opp på en mottakelse i den norske ambassaden.

Hunter II - Episode 6 I Sør-Afrika er også Bjørn Rønningen og Ulrik Berg. De følger Øystein Sæther tett og bruker enhver pause i forhandlingene til å komme tettere innpå den pressede diplomaten.

Bjørn Rønningen og Øystein Sæther

Bjørn Rønningen og Ulrik Berg fortsetter etterforskningen i Afrika.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Trusler og rykter

Ulrik Berg og Øystein Sæther

Øysten Sæther er under press.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Hjemme i Norge prøver Gisela å få mer informasjon ut av Solveig Melby. Solveig forteller om Isabel Ferreiras brev, og truslene om å spre rykter om at ektemannen har vært innblandet i smugling av diamanter som har vært betaling for våpen.

Hun sier at hun sendte brevet videre til faren tre dager før han ble drept. Men det er tydelig at Solveig ikke forteller hele sannheten.

Hva er det hun skjuler?

Og hvorfor er hun redd?

Hva har Høgberg på Sæther?

Cato Bredesen og Mads Høgberg

Mads Høgberg må møte i retten.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Samtidig snører nettet seg tettere sammen rundt forretningsadvokaten Mads Høgberg. Han jobber for Tangen-gruppen, som er i samtaler om fusjon med et oljeselskap i Nigeria, og det virker som om ikke alle sider av denne fusjonen tåler offentlighetens lys.

Men greier Hunter å finne noen forbindelse mellom Høgberg og Tangen-gruppens interesser i Afrika på den ene siden, og Øystein Sæther og drapet på Georg Melby på den andre?

Stadig vanskeligere for Gisela

For Gisela blir situasjonen stadig vanskeligere. Hun har lekket etterforskningsmateriale til Jonna og medhjelperne hans for å redde Dan og betale ”gjelden” sin, men det blir etter hvert mer og mer klart for henne at hun må ta noen drastiske grep for å komme ut av Jonnas klør…

Gisela og Jonna

Gisela er i Jonnas klør, og skjønner at hun må ty til drastiske virkemidler for å komme fri.

Foto: Øystein Hillestad / NRK


Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP