NRK Meny
Normal

Hunter - episode 2

Solveig Melby og Øystein Sæther er under et stort press etter at Georg Melby ble meldt savnet. De har livvakter døgnet rundt.

Solveig Melby og Øystein Sæther
Foto: Øystein Hillestad / NRK

Så blir det klart at Georg Melby sitter på et fly på vei til Brusse. Gisela, som er i livvaktopplæring i regi av PST, har fått i ordre å møte ham der, men når hun kommer til perrongen skjønner hun at hun akkurat kom for sent.

Hva vet Evjen?

Bjørn har prøvd å finne ut hva VG-journalisten Sigrid Evjen vet om aksjonen på Stortinget t-banestasjon i Oslo, uten å komme noen vei. Omfattende spaning gir heller ingen svar, men det er tydelig at Evjen er et viktig spor i jakten på nettverket bak den drepte attentatmannen. Hun er imidlertid dyktig til å lure spanerne, og kommer seg unna. Men hun leder politiet til en afrikansk klubb på Grønland, der etterforskerne får et nytt spor i jakten på Evjens kilder.

Sigrid Evjen

Sigrid Evjen blir spanet på, men viser seg å være flink til å lede etterforskerne på villspor.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Hjemme har Bjørn problemer. Carina håpet han skulle bli suspendert etter skuddene på t-banen, men når det ikke skjedde bestemmer hun seg for å bo noen dager hjemme hos foreldrene. Hun føler behov for å få ting på avstand.

Eki varetekt

Den nigerianske prostituerte Eki sitter i varetekt, og har innrømmet for politiet at det var hun som ringte for å advare om selvmordsbomberen i T-banen. Hun påstår at mannen er hennes bror Garba, som hun ikke har sett på 10 år.

Det politiet ikke skjønner er motivet for å drepe Melby. Er det noen som prøver å stoppe fredsforhandlingene i Mogatu, som Melby er tung involvert i? Trusselsituasjonen er vurdert slik at Øystein Sæther og kona Solveig Melby blir voktet døgnet rundt av livvakter.

Flere kulturnyheter