Hopp til innhold

Hunter - episode 2

Solveig Melby og Øystein Sæther er under et stort press etter at Georg Melby ble meldt savnet. De har livvakter døgnet rundt.

Solveig Melby og Øystein Sæther
Foto: Øystein Hillestad / NRK

Så blir det klart at Georg Melby sitter på et fly på vei til Brusse. Gisela, som er i livvaktopplæring i regi av PST, har fått i ordre å møte ham der, men når hun kommer til perrongen skjønner hun at hun akkurat kom for sent.

Hva vet Evjen?

Bjørn har prøvd å finne ut hva VG-journalisten Sigrid Evjen vet om aksjonen på Stortinget t-banestasjon i Oslo, uten å komme noen vei. Omfattende spaning gir heller ingen svar, men det er tydelig at Evjen er et viktig spor i jakten på nettverket bak den drepte attentatmannen. Hun er imidlertid dyktig til å lure spanerne, og kommer seg unna. Men hun leder politiet til en afrikansk klubb på Grønland, der etterforskerne får et nytt spor i jakten på Evjens kilder.

Sigrid Evjen

Sigrid Evjen blir spanet på, men viser seg å være flink til å lede etterforskerne på villspor.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Hjemme har Bjørn problemer. Carina håpet han skulle bli suspendert etter skuddene på t-banen, men når det ikke skjedde bestemmer hun seg for å bo noen dager hjemme hos foreldrene. Hun føler behov for å få ting på avstand.

Eki varetekt

Den nigerianske prostituerte Eki sitter i varetekt, og har innrømmet for politiet at det var hun som ringte for å advare om selvmordsbomberen i T-banen. Hun påstår at mannen er hennes bror Garba, som hun ikke har sett på 10 år.

Det politiet ikke skjønner er motivet for å drepe Melby. Er det noen som prøver å stoppe fredsforhandlingene i Mogatu, som Melby er tung involvert i? Trusselsituasjonen er vurdert slik at Øystein Sæther og kona Solveig Melby blir voktet døgnet rundt av livvakter.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.