NRK Meny
Normal

Hunter - episode 1

Etter en av politiets største aksjoner blir en selvmordsbomber skutt på Stortinget T-banestasjon i Oslo. Når media får fatt i bilder av skyteepisoden er skandalen et faktum, i alle fall for pressen.

Mordet på T-banestasjonen

Bjørn må handle instinktivt når attentatmannen gjør kraftig motstand.

Foto: Hillestad / NRK

Se episoden her Episode 1 - Kodenavn Hunter 2

Se mobil-episoden her Mobilepisode 1 - Kodenavn Hunter 2

Det gjør ikke saken bedre at en tilskuer har gjort video-opptak av det hele og solgt opptaket til Dagsreveyen. Det er imidlertid andre interessante spor på offeret. Så interessante at HUNTER-gruppen, med Dan Wester og Bjørn Rønningen i spissen, settes inn.

På grunn av sakens spesielle natur blir gruppa forsterket med Ulrik Berg, terrorspesialist fra Politiets sikkerhetstjeneste.

Diplomat forsvinner

Samtidig meldes det at den norske fredsmekleren Georg Melby er forsvunnet. Melbye er en sentral person i fredsprosessen i det afrikanske landet Mogatu. For ikke å ta noen sjanser får Melbyes høyre hånd i fredsmeklingene, Øystein Sæther og hans familie livvakter. Øystein er i tillegg gift med Melbyes datter Solveig, som naturlig nok blir svært engstelig over farens forsvinning.

Georg Melby

Diplomaten Georg Melby forsvinner på mystisk vis.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Mange spørsmål

Hva var egentlig oppdraget til mannen på T-banen ? Hva vet den pågående journalisten Sigrid Evjen som dekker saken for VG? Og hva har skjedd med Gisela, som har sluttet i politiet og kuttet alle forbindelser med Hunter-gruppen?