Hunter - episode 1

Etter en av politiets største aksjoner blir en selvmordsbomber skutt på Stortinget T-banestasjon i Oslo. Når media får fatt i bilder av skyteepisoden er skandalen et faktum, i alle fall for pressen.

Mordet på T-banestasjonen

Bjørn må handle instinktivt når attentatmannen gjør kraftig motstand.

Foto: Hillestad / NRK

Se episoden her Episode 1 - Kodenavn Hunter 2

Se mobil-episoden her Mobilepisode 1 - Kodenavn Hunter 2

Det gjør ikke saken bedre at en tilskuer har gjort video-opptak av det hele og solgt opptaket til Dagsreveyen. Det er imidlertid andre interessante spor på offeret. Så interessante at HUNTER-gruppen, med Dan Wester og Bjørn Rønningen i spissen, settes inn.

På grunn av sakens spesielle natur blir gruppa forsterket med Ulrik Berg, terrorspesialist fra Politiets sikkerhetstjeneste.

Diplomat forsvinner

Samtidig meldes det at den norske fredsmekleren Georg Melby er forsvunnet. Melbye er en sentral person i fredsprosessen i det afrikanske landet Mogatu. For ikke å ta noen sjanser får Melbyes høyre hånd i fredsmeklingene, Øystein Sæther og hans familie livvakter. Øystein er i tillegg gift med Melbyes datter Solveig, som naturlig nok blir svært engstelig over farens forsvinning.

Georg Melby

Diplomaten Georg Melby forsvinner på mystisk vis.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Mange spørsmål

Hva var egentlig oppdraget til mannen på T-banen ? Hva vet den pågående journalisten Sigrid Evjen som dekker saken for VG? Og hva har skjedd med Gisela, som har sluttet i politiet og kuttet alle forbindelser med Hunter-gruppen?

Kulturstrøm

 • Kunstneren Christo er død

  Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.

 • Fikk inspirasjon på nachspiel

  Men hvordan starter egentlig Kjartan Fløgstads arbeide med en bok? I hans siste roman – Due og dronen – kom ideen til en av hovedkarakterer på et nachspiel i Finnmark.

  Litteraturfestivalen på Lillehammer er i år flyttet til NRKs studio i Oslo. Se og hør mer i NRK TV og NRK Radio.

  Forfatter Kjartan Fløgstad snakker på "Litteraturfestivalen rett hjem" om hvordan han får inspirasjon til roman-karakterene sine. I tilfellet Due og Drone kom inspirasjonen på et nachspiel i Finmark
 • Forhandlingsfristen går ut midnatt

  Avtalen mellom TV 2 og Telia-eide Get om distribusjon går ut ved midnatt. Dersom selskapene ikke finner enighet, mister rundt 480.000 Get-kunder TV 2s kanaler. Det melder NTB. Avtalen bestemmer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.