Hunder som ligner sine eiere

Den sveitsiske fotografen Sebastian Magnani har en gang for alle prøvd å dokumentere at hunder ligner sine eiere. – Det er uomtvistelig at hunder ikke bare rører følelsene våre, men også de innerste behovene våre, sier fotografen til NRK.no.

Mange vil hevde at hunder ofte ligner sine eiere. Hva da om jeg kler opp hunder og eiere i nøyaktig like klær og ser hvor like de egentlig er?

Slik var tankegangen til fotografen Sebastian Magnani, da han startet prosjektet «Underdogs». Han forteller NRK.no at det ikke var lett å finne frem til riktige «par».

– Fra en rekke eksempler, var det vanskelig å finne de perlene som klarte å fengsle med sin glans og dybde – samtidig som de var unike, sier Magnini.

Han mener bildene viser et bånd mellom hundene og deres eiere.

– Det er et øyeblikks symbiose mellom menneske og dyr, der de er ett.

Bildene av hundene og deres eiere har fått medieoppmerksomhet verden rundt, sist i den anerkjente engelske avisen The Guardian.

Første gang Magnani tok i et kamera var i 2006. Fem år senere, i 2011, begynte han å livnære seg av fotografi. Sveitserens talent med fotoapparatet har gjort at han har flyttet fra den lille byen Valais, med om lag 10 000 innbyggere, til landets hovedstad, Bern.

– Jeg gjør portretter for klienter, musikere og aviser. På siden driver jeg med arkitektur og reklame.

Selv om det er bildene av hunder Magnani er blitt mest kjent for, foretrekker han å jobbe med sin egen art.

– Jeg foretrekker «photoshoots» med mennesker. Jeg liker å bli kjent med menneskene og deres historie. Det er en veldig fin kontakt, forteller fotografen.

Kulturstrøm

 • Utset filmfestivalen i Cannes

  Den årlege filmfestivalen i Cannes vert utsett til juli på grunn av koronasituasjonen, melder arrangøren. Festivalen vert vanlegvis arrangert i mai, og deler ut den gjeve filmprisen Gullpalmen.

  Laster Twitter-innhold
 • Kverno utnevnt til ridder

  Organist, komponist, musikkpedagog og geistlig Trond H.F. Kverno (f 1945) er utnevnt til Ridder av 1.klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Medaljeoverrekkelsen vil skje etter nærmere avtale med Statsforvalteren.

 • Britisk serie om pandemien

  Kenneth Branagh skal spele den britiske statsministeren Boris Johnson i TV-serien «This Sceptred Isle», skriv whatsonstage.com. Serien handlar om dei første seks månadene av pandemien, og tek føre seg både regjeringa og helsearbeidarane i frontlinja.

  Kenneth Branagh (t.v.) skal spille Boris Johnson i ny TV-serie.
  Foto: Marion Curtis / AP/Reuters/NTB