Hopp til innhold

Hunder som ligner sine eiere

Den sveitsiske fotografen Sebastian Magnani har en gang for alle prøvd å dokumentere at hunder ligner sine eiere. – Det er uomtvistelig at hunder ikke bare rører følelsene våre, men også de innerste behovene våre, sier fotografen til NRK.no.

Mange vil hevde at hunder ofte ligner sine eiere. Hva da om jeg kler opp hunder og eiere i nøyaktig like klær og ser hvor like de egentlig er?

Slik var tankegangen til fotografen Sebastian Magnani, da han startet prosjektet «Underdogs». Han forteller NRK.no at det ikke var lett å finne frem til riktige «par».

– Fra en rekke eksempler, var det vanskelig å finne de perlene som klarte å fengsle med sin glans og dybde – samtidig som de var unike, sier Magnini.

Han mener bildene viser et bånd mellom hundene og deres eiere.

– Det er et øyeblikks symbiose mellom menneske og dyr, der de er ett.

Bildene av hundene og deres eiere har fått medieoppmerksomhet verden rundt, sist i den anerkjente engelske avisen The Guardian.

Første gang Magnani tok i et kamera var i 2006. Fem år senere, i 2011, begynte han å livnære seg av fotografi. Sveitserens talent med fotoapparatet har gjort at han har flyttet fra den lille byen Valais, med om lag 10 000 innbyggere, til landets hovedstad, Bern.

– Jeg gjør portretter for klienter, musikere og aviser. På siden driver jeg med arkitektur og reklame.

Selv om det er bildene av hunder Magnani er blitt mest kjent for, foretrekker han å jobbe med sin egen art.

– Jeg foretrekker «photoshoots» med mennesker. Jeg liker å bli kjent med menneskene og deres historie. Det er en veldig fin kontakt, forteller fotografen.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)