Hun skal lede Nobelkonserten

Her kan du lese mer om den smellvakre superstjernen.

Uma Thurman
Foto: DARIO PIGNATELLI / SCANPIX

Det er altså avgjort at den hardtslående og smellvakre superstjernen Uma Thurman skal lede årets Nobelkonsert - sammen med Tommy Lee Jones. Uma Thurman er 37 år og har spilt inn over 30 filmer.

Kill Bill

Hun er særlig kjent fra "Kill Bill" filmene, "Pulp Fiction" og "Farlige forbindelser".

Som Tarantinos og kiosk-voldens amazone dyrker hun Kung Fu og kapper hoder med katano sverdet. Det er besynderlig at en av filmens mest blodtørstige stjerner egentlig er en fredsommelig sjel.

Sterkt engasjement

I privatlivet er smellvakre Uma en aktiv forkjemper for strengere våpenlover og sterk forsvarer av retten til fri abort. Hun er kjent for liberale holdninger og avsky for krigføringen til president Bush.

Dessuten er hun vokst opp i et fredelig hjem som dyrker buddisme og tror på reinkarnasjonen. Og ble oppkalt etter hinduenes gudinne for lys og skjønnhet.

Uma Thurman

Skuespilleren Uma Thurman skal være konferansier for Nobel-konserten i Oslo Spektrum 11. desember.

Foto: JIM COOPER / AP

Skremmende skarp

Kompisen John Malcovitch sier hun har en kropp som Jayne Mansfield med en skremmende skarp hjerne. Uma er kåret til "den intellektuelle mannens sesymbol".

Hun vokste opp over halve verden med sine reisende foreldre. Far er buddistmunk og professor i tibetanske studier og mor er svensk fysioterapeut. Hun sluttet skolen som 15 åring og satset på modelkarriere.

 

Foto: Dima Gavrysh / Scanpix

Gjennombruddet

Filmgjenombruddet kom med ”Farlige forbindelser” og verdensberømmelsen med ”Pulp Fiction”. Hun er også velkjent for tvilsom smak i klær og alternative antrekk.

Elendig kledd

Nylig stilte hun på en galla i et glittrende gjenomsiktig draperi hvor absolutt alt åpenbarte seg. Da hun ble slaktet for en forferdelig kjole på oscargallaen, freste hun: Alle ser helt like og strøkne ut. Det er kjedelig! Derfor går jeg inn for tittelen ”dårligst kledd”.

Uma Thurman var sist gift og skilt fra Ethan Hawke. Han ble tatt på fersken med en canadisk model for et par år siden. Nå går hun heftig inn for morsrollen og lurer på om hun skal legge filmkarrieren på hylla og bli hjemmemamma.

– Jeg har lært at alle yrkeskvinner er superkvinner, sier Uma og påstår at hun ikke er på utkikk etter en ny ektemann.

– Jeg skal ikke gifte meg. En partner du kan stole på er uuvurdelig. De partnerne jeg stoler mest på er barna mine, sier Uma Thurman.

Kulturstrøm

 • Swift får fremføre låtene likevel

  Taylor Swift har fått godkjennelse, fra dem som eier rettighetene til hennes tidligere album, til å framføre sangene på American Music Awards likevel. Swift skal kåres til tiårets artist under showet søndag, og før helgen skrev hun på sin twitterkonto at hun hun ikke får lov til å fremføre sine gamle hitlåter fordi det er å regne som nyinnspilling. Nå viser det seg at selskapet ikke har rett til å hindre Swift fra å opptre med sangene live (NTB).

  Laster Twitter-innhold
 • Åpner utstilling viet faren

  Teaterregissør Stein Winge åpner til helgen en utstilling viet kunstnerfaren Sigurd Winge og hans elev Jan Baker på Soli Brug galleri i Østfold. Winge var kjent som en banebrytende og toneangivende grafiker og viktig monumentalkunstner, ifølge galleriets pressemelding.

  Soli Brug, Østfold
  Foto: Rainer Prang / NRK