Hopp til innhold

Hun skal lede Nobelkonserten

Her kan du lese mer om den smellvakre superstjernen.

Uma Thurman
Foto: DARIO PIGNATELLI / SCANPIX

Det er altså avgjort at den hardtslående og smellvakre superstjernen Uma Thurman skal lede årets Nobelkonsert - sammen med Tommy Lee Jones. Uma Thurman er 37 år og har spilt inn over 30 filmer.

Kill Bill

Hun er særlig kjent fra "Kill Bill" filmene, "Pulp Fiction" og "Farlige forbindelser".

Som Tarantinos og kiosk-voldens amazone dyrker hun Kung Fu og kapper hoder med katano sverdet. Det er besynderlig at en av filmens mest blodtørstige stjerner egentlig er en fredsommelig sjel.

Sterkt engasjement

I privatlivet er smellvakre Uma en aktiv forkjemper for strengere våpenlover og sterk forsvarer av retten til fri abort. Hun er kjent for liberale holdninger og avsky for krigføringen til president Bush.

Dessuten er hun vokst opp i et fredelig hjem som dyrker buddisme og tror på reinkarnasjonen. Og ble oppkalt etter hinduenes gudinne for lys og skjønnhet.

Uma Thurman

Skuespilleren Uma Thurman skal være konferansier for Nobel-konserten i Oslo Spektrum 11. desember.

Foto: JIM COOPER / AP

Skremmende skarp

Kompisen John Malcovitch sier hun har en kropp som Jayne Mansfield med en skremmende skarp hjerne. Uma er kåret til "den intellektuelle mannens sesymbol".

Hun vokste opp over halve verden med sine reisende foreldre. Far er buddistmunk og professor i tibetanske studier og mor er svensk fysioterapeut. Hun sluttet skolen som 15 åring og satset på modelkarriere.

 

Foto: Dima Gavrysh / Scanpix

Gjennombruddet

Filmgjenombruddet kom med ”Farlige forbindelser” og verdensberømmelsen med ”Pulp Fiction”. Hun er også velkjent for tvilsom smak i klær og alternative antrekk.

Elendig kledd

Nylig stilte hun på en galla i et glittrende gjenomsiktig draperi hvor absolutt alt åpenbarte seg. Da hun ble slaktet for en forferdelig kjole på oscargallaen, freste hun: Alle ser helt like og strøkne ut. Det er kjedelig! Derfor går jeg inn for tittelen ”dårligst kledd”.

Uma Thurman var sist gift og skilt fra Ethan Hawke. Han ble tatt på fersken med en canadisk model for et par år siden. Nå går hun heftig inn for morsrollen og lurer på om hun skal legge filmkarrieren på hylla og bli hjemmemamma.

– Jeg har lært at alle yrkeskvinner er superkvinner, sier Uma og påstår at hun ikke er på utkikk etter en ny ektemann.

– Jeg skal ikke gifte meg. En partner du kan stole på er uuvurdelig. De partnerne jeg stoler mest på er barna mine, sier Uma Thurman.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.