Hummer på to vis

To fantastiske hummeroppskrifter fra Claus Meyer. Sett deg på terrassen og nyt!

Hummer
Foto: Berit Roald, Roald, Berit

Hummersalat

Til seks personer trenger du:

500 gr. erter

1 agurk

1 hovedsalat

½ bunt purreløk

3 stilker stangselleri

1 dl kefir

1 ss eplesirup

1 ss cidereddik

½ dl rapsolje

Salt og pepper

Slik gjør du:

En gryte med vann, salt og litt sukker kokes opp.

Hummeren avlives ved å stikke en stor kokkekniv i ”krysset” i nakken på hummeren. Stikk kniven hurtig ned. Da dør hummeren øyeblikkelig.

Deretter legges hummeren i det kokene vannet og kokes i 5 min. Gryten tas av varmen og settes i kjøleskap. Avkjøles i kokelaken.

Erter belges, agurk skrelles og kjerner skrapes ut med en skje. Skjær ut i grove stykker.

Del salaten i blader og skyll dem. Stangsellerien skylles og snittes fint.

Alle grønnsakene has i en skål.

Kefir, sirup, eddik, salt og pepper has i en blender. Hell i rapsoljen i en tynn stråle mens du blender slik at dressingen tykner uten at den skiller seg.

Dressingen smakes til (skal være litt frisk) og helles over grønnsakene.

Når hummeren er avkjølet brekkes den ut av skallet, i så hele stykker som mulig.

På halen lages et lite snitt, slik at endentarmen kan fjernes.

Salaten anrettes med store hummerstykker, spises med deilig brød til.

Hummersnacks

Dette trenger du:

500 g rått hummerkjøtt

2 ss salt

3 eggeplommer

5 dl kremfløte

2 ss kryddersnaps

Frisk kvernet hvit pepper

½ bunt bredbladet persille

5 skiver rugbrød

Slik gjør du:

Hummeren blancheres i kokende vann i 2-3 min. Has direkte over i kaldt vann så kokeprosessen stopper med det samme. Hummerkjøttet tas ut av skallet og hakkes grovt med en kniv (spar ca. 100 g til å blande i den ferdige farsen). Ha i kjøkkenmaskin og kjør til en seig masse med salt.

Eggeplommer og fløte tilsettes litt av gangen, og farsen blendes til den er glatt.

Smak til med kryddersnaps og pepper. Hvis farsen ikke er helt glatt kan den siktes gjennom en sil. Sett til avkjøling i kjøleskap.

Til slutt vendes det resterende hummerkjøttet i farsen sammen med persille.

Smør farsen på en skive rugbrød og stek den sprø i litt olje i en varm panne.

Se Smaken av Danmark her!